Ναι Σαμαρά σε μια βδομάδα έξτρα σχολικών διακοπών το Μάρτιο

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερία" της Λάρισας για εφαρμογή του θεσμού της "σχολικής ανάπαυλας" με ταυτόχρονες διακοπές για τους μαθητές από την Τρίτη 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 7 Μαρτίου, το news.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Λεβέντη ο οποίος έδωσε και τη σχετική είδηση.

Αυτό που μας δήλωσε ο κ. Λεβέντης είναι ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση για την υλοποίηση του θεσμού αν και ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι θα πραγματοποιηθεί.

Στην άποψή του αυτή τον οδήγησε η στάση του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου με τη συμμετοχή φορέων του Τουρισμού.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε στο news.gr ότι ο κ. Σαμαράς  ήταν θετικός και έδωσε μάλιστα εντολή να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την εφαρμογή του θεσμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στηρίζει και η Υπουργός Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη.

Είναι, λοιπόν, θέμα του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου η υλοποίηση του προγράμματος και φυσικά ο περαιτέρω καθορισμός των διαδικασιών. Ο κ. Λεβέντης πιστεύει ότι από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός συμφωνεί με το θεσμό λογικά στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και το Υπουργείο Παιδείας.  Η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων είναι να πραγματοποιηθούν εκδρομές το διάστημα 4-7 Μαρτίου και στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλει και η Ομοσπονδία με χαμηλές τιμές για τους μαθητές.

Πρόκειται για ένα αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων από το 2010 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός πραγματοποιείται με επιτυχία στο εξωτερικό. Το εν λόγω πρόγραμμα δεν θα έχει κόστος για τον προϋπολογισμό ενώ η μαζικότητα του θα έχει ως αποτέλεσμα να μπορέσουν οι ξενοδόχοι να μειώσουν τις τιμές τους. Ο κ. Λεβέντης μας ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει λεπτομέρειες για τον τρόπο εφαρμογής "ίσως να μην αφορά τους μαθητές των δημοτικών και να αφορά τους μαθητές συγκεκριμένων τάξεων λυκείου και γυμνασίου. Το Υπουργείο Παιδείας θα αποφασίσει για την ενδεχόμενη υλοποίηση και τον τρόπο. Πάντως οι όποιες αποφάσεις από το Υπουργείο πρέπει να ληφθούν σύντομα. Ίσως και μέσα στο μήνα".

Καλόγηρος Βασίλειος