Ξεκινούν τα μαθήματα στις 16 Δεκεμβρίου αλλά…

Ερωτηματικά προκαλεί σε πολλούς η σημερινή απόφαση της Συγκλήτου για την έναρξη των μαθημάτων στις 16 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και μόλις μια εβδομάδα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Πολλοί είναι οι φοιτητές που υποστηρίζουν ότι τελικά το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν θα ανοίξει ούτε τη Δευτέρα καθώς και στο παρελθόν, όπως παραθέτουμε, υπήρξε ανάλογη απόφαση της Συγκλήτου που δεν εφαρμόστηκε.

Για ακόμη μια φορά  πάντως η Σύγκλητος πετά το «μπαλάκι» στο Υπουργείο Παιδείας  αφού στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

"Καλεί στο ενδιάμεσο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να συμβάλει στην επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσω μιας ουσιαστικής συζήτησης με το επίσημο Πανεπιστήμιο, για την άρση συγκεκριμένων τυπικών και πρακτικών προβλημάτων.
Είναι αυτονόητο ότι όλα τα παραπάνω επιβάλλεται να γίνουν σε ατμόσφαιρα καλής θελήσεως και πίστεως με τη δημιουργία του κατάλληλου ήπιου κλίματος".

Όπως δημοσίευσε το news.gr, η Σύγκλητος ζητά από το υπουργείο Παιδείας να ρυθμίσει τις τεχνικές λεπτομέρειες, όπως την επιστροφή του προσωπικού που βγήκε σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο.

Εάν γίνει αυτό τότε το Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου. Όσον αφορά το εξάμηνο, μέλη της Συγκλήτου τόνισαν ότι πρόθεση είναι να σωθεί, αλλά πλέον θεωρούν ότι τώρα είναι αρκετά δύσκολο.

Δεν είναι πάντως  η πρώτη φορά που η Σύγκλητος ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων καθώς και σε προηγούμενη συνέλευση στις 12/11 είχε ανακοινώσει έναρξη μαθημάτων στις  19 Νοεμβρίου. Φυσικά η έναρξη των μαθημάτων δεν πραγματοποιήθηκε. Παραθέτουμε και το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα από το τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

«Σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, την Τρίτη 19/11 ξεκινά το χειμερινό εξάμηνο. Οι παραδόσεις των μαθημάτων θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί.

Ας είμαστε όλοι εκεί…

 ΚΑΛΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!"