Σε μια κλωστή κρέμεται το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια

Οι επόμενες ώρες για την πορεία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες όπως φαίνεται. Κι αυτό γιατί τη στιγμή που ήδη βρισκόμαστε το κατώφλι της 13ης εβδομαδας κινητοποιήσεων, οι οποίες εάν συνεχιστούν σε Καποδιστριακό Πανεπιστημιο και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σημαίνουν ότι χάνεται πλέον οριστικά το εξάμηνο. 

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ανεπίσημη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με διοικητικούς υπαλλήλους και μέλη του ΔΣ του Καποδιστριακού. Κάτι τέτοιο όμως, διαψεύδεται από εκπροσώπους των δύο πλευρών. 

 
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι, σε ό,τι αφορά στο γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς επιθυμούν να προσέλθουν στις δουλειές τους. Παράλληλα, η απεργιακή επιτροπή του Ιδρυματος διοργανώνει για την Δευτέρα το πρωί ομάδες περιφρούρησης σε έξι σημεία: την Ιατρική, την Οδοντιατρική, την Νομική Σχολή, τα ΤΕΕΦΑ, το κεντρικό κτίριο της πρυτανείας στα Προπύλαια και όλες τις εισόδους της πανεπιστημιούπολης στην περιοχή Ζωγράφου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι απεργοί θα εμποδίσουν την είσοδο στο χώρο όλων όσοι θελήσουν να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους.
Στο ίδιο κλίμα, η απεργιακή επιτροπή των υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τα μέλη του εκλεγμένου ΔΣ του συλλόγου των εργαζόμενων στο Ίδρυμα, το οποίο και την περασμένη εβδομάδα καθαιρέθηκε από την απεργιακή.
 
Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη νέα γενική συνέλευση με κάλπη, των μελών του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών. Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο που επίσης είχε ζητηθεί ψηφοφορία με κάλπη, κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αντιρρήσεων που υπήρχαν.
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων, Φραγκίσκος Βορτελίνος επιβεβαιώσει εάν κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι δούλεψαν την περασμένη εβδομάδα, αλλά απλά άκουσε τις σχετικές φήμες χωρίς να έχει στοιχεία για το αν ήταν ακριβείς.
Ο πρόεδρος των καθηγητών ΑΕΙ από την πλευρά του, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας χαρακτηρίζει ως θετική τη διάθεση διαλόγου, η οποία εκδηλώθηκε και ζητάει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες ώστε ο διάλογος αυτός να συνεχισθεί.