Σε κίνδυνο το εξάμηνο σε Μετσόβειο και Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ανεβαίνει και πάλι το θερμόμετρο στην Παιδεία, με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου να αποφασίζουν συνέχιση των κινητοποιήσεων, τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση των εργαζομένων του ΕΜΠ αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως αυτή είναι αποφασιστεί τη Δευτέρα, μέχρι και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και κατόπιν, συνέχιση με νέα 48ωρη απεργία για Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Την ίδια στάση κρατά και η πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου η σχετική ψηφοφορία διεξήχθη με κάλπη, δείχνοντας τη συνέχεια των κινητοποιήσεων. Πάντως, η Γενική Συνέλευση δεν είχε τελειώσει μέχρι τις 14:30 της Πέμπτης.

Οι νέες εξελίξεις θέτουν και πάλι σε κίνδυνο το εξάμηνο των φοιτητών των δύο ιδρυμάτων, καθώς ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, είχε δηλώσει ότι "δε θα χαθεί" αν "οι διοικητικοί λήξουν τις κινητοποιήσεις τους", όμως πλέον έχει ενδιαφέρον ποια στάση θα κρατήσει το υπουργείο...