Νέα αγωγή του υπουργείου Παιδείας στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών εκτυλίσσεται το νέο επεισόδιο της κόντρας διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και του υπουργείου Παιδείας.

Νέα αγωγή, κατά της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και της ομοσπονδίας τους, εκ μέρους του υπουργείου, συζητείται το μεσημέρι της Πέμπτης, με αίτημα να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Όπως είχε γίνει γνωστό από την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, το υπουργείο Παιδείας είχε καταθέσει σειρά προσφυγών κατά όλων των ομοσπονδιών του χώρου που έχουν προκηρύξει τις απεργίες για την διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της ημέρας, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, αναμένονται και οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ με τους υπαλλήλους των ΑΕΙ, που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.

Από την πλευρά του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναμένεται σήμερα η έκδοση ανακοίνωσης που θα αναφέρει ότι οι αποδοχές τους θα περικοπούν κανονικά την περίοδο της απεργίας τους.

Ο πρύτανης του Ιδρύματος θα καλέσει τελικά ξανά την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου τα μέλη της Συγκλήτου που έχουν θέσει στα χέρια του τις παραιτήσεις τους, για να συζητήσουν εκ νέου την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.