Μετά την παραίτηση της Συγκλήτου, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου, Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε: "Μετά την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, σύμφωνα με την οποία τα μέλη της και οι αναπληρωτές Πρύτανη υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, προκειμένου να ενισχύσουν με τον τρόπο αυτό την πίεση προς την πολιτεία να επανεξετάσει την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, έστειλα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ζητώντας άμεση συνάντηση μαζί του".
Την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου από τα καθήκοντά τους, ως μέσο πίεσης ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ζήτησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, με παρέμβασή τους στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, που διεξάγεται στο κτίριο διοίκησης του Ιδρύματος. Σε απάντηση του αιτήματος τα μέλη της Συγκλήτου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του πρύτανη, Γιάννη Μυλόπουλου.
Το ίδιο αίτημα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διοικητικούς υπαλλήλους, κατέθεσαν στη Σύγκλητο και εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων.
Η συνεδρίαση, παρουσία των διοικητικών υπαλλήλων, στους οποίους δόθηκε εκτενώς ο λόγος, έγινε σε ήρεμο κλίμα, ενώ κατατέθηκε ο προβληματισμός αρκετών πανεπιστημιακών και υπαλλήλων για το εάν "το ίδρυμα μπορεί να λειτουργήσει και πώς μετά τις διαθεσιμότητες" καθώς και για τα πιθανά αποτελέσματα που θα έχει μια ενδεχόμενη παραίτηση των μελών της Συγκλήτου στην παρούσα συγκυρία- τόσο για το ίδρυμα όσο και σε σχέση με τη διαθεσιμότητα.
Τονίστηκε, επίσης, με έμφαση ότι η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στην Αθήνα κρίθηκε παράνομη, αλλά όχι και καταχρηστική.