Πρωτοδικείο: Παράνομη και πάλι η απεργία των διοικητικών των ΑΕΙ

Η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων κρίθηκε για ακόμη μια φορά παράνομη από τη δικαιοσύνη. Το πρωτοδικείο έκρινε παράνομη τόσο την απεργία, όσο και την παρεμπόδιση της εφαρμογής της προηγούμενης δικαστικής απόφασης. Ωστόσο, δεν την έκρινε καταχρηστική.

Η απόφαση βγήκε βάσει της προσφυγής του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος ζήτησε "να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η συνεχιζόμενη απεργία".

Την ίδια ώρα, τα ΑΕΙ εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναβρασμό, καθώς σε Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο οι απεργίες συνεχίζονται, ενώ αρκετές σχολές, πλην Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, τελούν ήδη υπό κατάληψη.

Από την πλευρά τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι των δύο ιδρυμάτων είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, προκηρύσσοντας νέες απεργίες.

Θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για συνέχιση των κινητοποιήσεων, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο ειδικός γραμματέας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών Σταύρος Μωυσίδης.