ΑΣΕΠ: Έστειλε πίσω τις λαθεμένες και ελλιπείς λίστες διαθεσιμότητας

Επιμένουν στον ΑΣΕΠ για τα λάθη στις λίστες διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, σε ένα θέμα που ανέδειξε πρώτο το news.gr, όταν διαπιστώθηκε ότι "δεν έχουν τέλος τα λάθη στα κριτήρια επιλογής διαθεσίμων".

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", να επέστρεψε στο υπουργείο Παιδείας τις λίστες των απογραφέντων υπαλλήλων με την υπογράμμιση ότι είναι ελλιπείς.

Αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορεί το ΑΣΕΠ να προχωρήσει στη μοριοδότηση, η αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την επιλογή των 1.349 υπαλλήλων που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Από τις λίστες του υπουργείου Παιδείας φέρονται να λείπουν στοιχεία των υπηρεσιακών φακέλων των διοικητικών υπαλλήλων. Να σημειωθεί ότι λόγω των ίδιων λαθών έχει ήδη διαταχθεί η επαναπρόσληψη 26 εκπαιδευτικών, που είχαν, κατ' αρχήν, βγει σε διαθεσιμότητα.

Οι φάκελοι βρίσκονται πλέον κλειδωμένοι στα Πανεπιστήμια κι ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ήδη παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων που συνεχίζονται σε δύο Ιδρύματα (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο), παρότι έχουν κηρυχθεί παράνομες.