Αίνιγμα ο ρόλος 25χρονου χούλιγκαν-εκβιαστή στη Χρυσή Αυγή

Ένας από τους πρωταγωνιστές των δεκάδων συνομιλιών που έχουν έρθει στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες για τη δράση της Χρυσής Αυγής φέρεται να είχε παλαιότερη δράση ως χούλιγκαν, αλλά και να είναι αναμεμειγμένος σε κυκλώματα της νύχτας.

Ο 25χρονος, με καταγωγή από τον Πειραιά, βρίσκεται σε στενό κλοιό παρακολουθήσεων από την Ελληνική Αστυνομία και έχει εμφανιστεί τις ημέρες αυτές να έχει μιλήσει για το φόνο του Παύλου Φύσσα , για τον ρόλο της ανθυπαστυνόμου, για τον τρόπο εξαφάνισης ενοχοποιητικών στοιχείων, για εκβιάσεις καταστηματαρχών αλλά και για επικοινωνίες με τον προφυλακισθέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγό.

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει υποκλέψει αρκετούς διαλόγους του, καθώς μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η ΕΛ.ΑΣ άρχισε να παρακολουθεί εκ νέου το τηλέφωνό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που μεταδίδει η ιστοσελίδα tovima.gr, "η πορεία του από χούλιγκαν, σε συμμορίες και ύστερα στη Χρυσή Αυγή δεν είναι μοναδική για μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης. Πολλοί υποστηρικτές της ΧΑ έχουν αυτή  την προέλευση ή πλαισιώνουν θύρες φανατικών οπαδών μέσα από τις οποίες αποκτούν διασυνδέσεις και νέα επιχειρησιακή ισχύ".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για τον 25χρονο που είχε συλληφθεί στις 12 Νοεμβρίου 2008, για επίθεση σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό με έδρα το Περιστέρι, στη συνοικία Τσαλαβούτα. Συγκεκριμένα, τριάντα περίπου χούλιγκαν με πράσινα διακριτικά, είχαν εμφανιστεί εξαγριωμένοι από τα λεγόμενα παρουσιαστή εκπομπής συμπαθούς προς τον Ολυμπιακό και έφτασαν έξω από το κανάλι με μοτοσικλέτες γύρω στις 23:00, μετά από τη λήξη αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Κατόπιν, εισέβαλαν στα γραφεία καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους με ρόπαλα και καδρόνια.

Στη συνέχεια, πυρπόλησαν με βόμβες μολότοφ δύο αυτοκίνητα εργαζομένων. Από την Αστυνομία είχαν τότε συλληφθεί δέκα άτομα, ανάμεσα σε αυτούς ο αναφερόμενος 25χρονος που αντιμετώπισε βαριές κατηγορίες, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος. Η επίθεση αυτή είχε θεωρηθεί και ως ανταποδοτική για την δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου, το 2007 στην Παιανία.
    
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο νεαρός, τότε 20χρονος, φερόταν να έχει επαφές με ανθρώπους της νύχτας και φαίνεται να στρατολογήθηκε σε κυκλώματα εκβιαστών.

Προσφάτως το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ εστιάσθηκε σε εμπλοκή του σε λαθρεμπόριο όπλων μέσω Κρήτης και σε άλλα ποινικά αδικήματα.

Προ τριών μηνών, μπήκε στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής, η οποία άρχισε να παρακολουθεί τις συνομιλίες του από τις οποίες προέκυψαν και οι συνεχείς επαφές του με την Χρυσή  Αυγή, στην οποία φέρεται να είχε αναλάβει υπεύθυνος ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης στον Πειραιά.