Η ΕΥΠ στο κυνήγι της Χρυσής Αυγής

Το περίφημο "βαλιτσάκι" της ΕΥΠ ενεργοποιείται στην έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και τη δράση των ταγμάτων εφόδου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η ΕΥΠ λαμβάνει πλέον μέρος στις έρευνες και ξεψαχνίζει συνομιλίες Χρυσαυγιτών πριν ή μετά από συγκεκριμένες υποθέσεις.

Στις έρευνες μετέχει ήδη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Στο μεταξύ προστασία ζητούν πρώην Χρυσαυγίτες για να δώσουν λεπτομέρειες στη δικαιοσύνη για τη δράση των ταγμάτων εφόδων της Χρυσής Αυγής.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτη εμφανίστηκε μάρτυρας που θήτευσε στη Χρυσή Αυγή, εκδηλώνοντας διάθεση να καταθέσει λεπτομέρειες για τους εντολείς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και να δώσει στοιχεία για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των επιθέσεων των "Ταγμάτων Εφόδου".

Ο μάρτυρας – κλειδί δεν θέλει να αποκαλυφθεί σε καμία περίπτωση το όνομα και ζήτησε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, καθώς εκφράζει φόβους για αντίποινα από τα τάγματα της Χρυσής Αυγής.

Η έρευνα στον Άρειο Πάγο εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ την υπόθεση αναμένεται να "δέσει" μάρτυρας κλειδί, καθώς υπάρχουν τα διαθέσιμα τα στοιχεία ενός προσώπου, πρώην ή νυν μέλους της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είναι έτοιμος να δώσει στοιχεία για εγκληματική δράση της ακροδεξιάς παράταξης.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν και άλλα τρία άτομα που επιθυμούν να καταθέσουν, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή ζητούν διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά τους.