Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορείται για συμμετοχή στο πολυμελές κύκλωμα που φέρεται ότι τελούσε 'λευκούς' γάμους για την ελληνοποίηση αλλοδαπών, στην πλειονότητά τους από τη Γεωργία, και εξαρθρώθηκε τον περασμένο Γενάρη, ύστερα από επιχείρηση τής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, το όνομά του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση κατά τη διαδικασία της κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, για τις οποίες απολογήθηκε το πρωί στη β' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίζεται τη δικογραφία. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αφέθηκε τελικά ελεύθερος, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Απολογούμενος, πάντως, ο αστυνομικός αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.
Να σημειωθεί ότι το κύκλωμα φέρεται ότι τέλεσε 68 εικονικούς γάμους κατά το τελευταίο 4μηνο πριν την εξάρθρωσή του. Εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση είναι μία ιδιωτική υπάλληλος, ομογενής και υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης κατά τις τελευταίες εκλογές, η οποία είναι ήδη προφυλακισμένη. Κατά την αστυνομική επιχείρηση είχαν συλληφθεί έντεκα άτομα, μεταξύ αυτών δημοτικοί υπάλληλοι και δικηγόροι.
Στο μεταξύ, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ο άλλοτε διοικητής της δίωξης ναρκωτικών Αγρινίου, που είχε συλληφθεί μαζί με άλλους συναδέλφους του κατηγορούμενος για συμμετοχή σε πολυμελή εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες. Η δράση του κυκλώματος, στο οποίο ως 'εγκέφαλοι' φέρονται τρεις Αλβανοί, είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο αστυνομικός κρατείτο στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών και μετά το πέρας του 6μήνου της προσωρινής κράτησης, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να τον αποφυλακίσει για λόγους υγείας. Αντίθετα, προφυλακιστέοι παραμένουν τρεις συνάδελφοί του, εκ των οποίων ένας αξιωματικός και δύο αρχιφύλακες, που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση.