Κυκλώνουν τους δραπέτες στα βουνά Ναυπακτίας, Φωκίδας, Βοιωτίας

Στις ορεινές περιοχές της Ναυπακτίας, της Φωκίδας και της Βοιωτίας έχουν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να εντοπίσουν τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, υπάρχει αυξημένος συναγερμός για περίπτωση συμπλοκής, καθώς οι δραπέτες είναι οπλισμένοι και μάλιστα, έχουν στην κατοχή τους και τα όπλα που πήραν από τους αστυνομικούς στη συμπλοκή στο Δίστομο.

Πάντως, στο χωριό Φιλοθέη της Φωκίδας βρέθηκε πεταμένο στην άκρη του δρόμου το Σάββατο 22 Ιουνίου το όπλο G-3 που είχαν κλέψει οι δράστες από εκείνη τη συμπλοκή.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δραπέτες επέλεξαν τις συγκεκριμένες περιοχές επειδή είναι δύσβατες, αλλά και επειδή τις γνωρίζουν πολύ καλά από την εμπειρία τους.

Συν τοις άλλοις, το φυσικό περιβάλλον τους επιτρέπει να βρίσκουν εύκολα μέρη για να κρυφτούν, όπως για παράδειγμα χαράδρες, δάση και σπηλιές. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δραπέτες να έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες, ώστε να κινούνται πιο εύκολα.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, αγροικίες και αποθήκες και παράλληλα, ελέγχονται αυτοκίνητα που κινούνται σε επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους.

Στην περιοχή μετέβη την Κυριακή και ο ίδιος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Νίκος Παπαγιαννόπουλος για τον συντονισμό  της επιχείρησης.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται δυνάμεις των ΕΚΑΜ προκειμένου να κινητοποιηθούν, αν εντοπιστούν οι δραπέτες και έτσι, στηθεί επιχείρηση σύλληψής τους.