Στη φυλακή θα παραμείνουν έως την Τρίτη ο Λάκης Γαβαλάς και η αδελφή του, Νότα, καθώς οι δικηγόροι τους, ενώ είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 4.000 που τους επιβλήθηκε, δεν πρόλαβαν ανοιχτό το αρμόδιο τμήμα του Εφετείου Αθηνών για να πληρώσουν την εγγύηση.
Έτσι, τόσο ο Λάκης Γαβαλάς όσο και η αδελφή του θα επιστρέψουν, αναγκαστικά, στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου κρατούνται τους τελευταίους 14 μήνες, έως την Τρίτη οπότε θα λειτουργήσει το Εφετείο, καθώς την Δευτέρα λόγω της γιορτής του Αγίου Πνεύματος θα παραμείνει κλειστό, για να πληρώσουν την εγγυοδοσία και να αφεθούν ελεύθεροι.
"Δεν μπήκα την τελευταία 5ετία πότέ μέσα στο λογιστήριο"
"Η δουλειά μου δεν είναι ένα ατελιέ. Γεννήθηκα χονδρέμπορος. Για χάρη της εταιρείας μου δεν έκανα οικογένεια, απαρνήθηκα ταξίδια. Δεν είχα τις καλύτερες σχέσεις με τα οικονομικά. Δεν μπήκα την τελευταία 5ετια ποτέ μέσα στο λογιστήριο.
Σας διαβεβαιώνω πως δεν υπήρξε κανένας δόλος, ήμασταν πάντα στα χέρια των τραπεζών.
Από τα 75 εκατομμύρια ο τζίρος μου έπεσε στα 55 μέσα σε ένα χρόνο. Μετά τον κολοσσό και το lifestyle που έφερα στην Ελλάδα τώρα είμαι καταδικασμένος. Κακώς μπήκε η αδελφή μου φυλακή. Οι Dolce και Gabanna και ο Armani είναι στη Μύκονο με τα σκάφη τους, άλλοι είναι στη φυλακή.
Προσφέρω τη διάθεσή μου να ξαναδουλέψω, μια αποθήκη θα πάρω και θα την κάνω παλάτι. Δεν είχαμε ποτέ προσωπικούς λογαριασμούς, ούτε μπλοκ επιταγών είχα", κατέληξε.
Αυτά είπε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας στο δικαστήριο, με περίσσια δόση αυτοκριτικής, με αφορμή τη σύλληψη και φυλάκισή του για χρέη προς το Δημόσιο.
Ποια είναι, όμως, η ζωή του Λάκη ;
Από πού ξεκίνησε, πού έφτασε και πώς κατέληξε να βλέπει την αυτοκρατορία του να καταρρέει ;
Επίδειξη μόδας .LAK: Μάκης Τσέλιος - Λάκης Γαβαλάς (2010)
Η ιστορία της ζωής του
Ο Λάκης Γαβαλάς ξεκίνησε να εργάζεται σε τσαγκαράδικο, στο Μοναστηράκι, σε ηλικία 17 ετών. Εκεί, αγάπησε τα αξεσουάρ.
Μετά από τρία χρόνια, σε ηλικία 21 ετών, φεύγει για Ιταλία, όπου μένει για 9 χρόνια και έρχεται σε επαφή με τα μεγαλύτερα ονόματα της ιταλικής μόδας.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, άνοιξε μαγαζί στη Ρόδο με ρούχα και ημιεπώνυμες ιταλικές φίρμες.
Το επάγγελμα του εισαγωγέα επώνυμων ρούχων τον ανέδειξε σε μεγάλο επιχειρηματία στο χώρο της fashion business.
Στις αρχές του 1990, εισήγαγε εκτός από ρούχα, αξεσουάρ και είδη σπιτιού, με τον τζίρο της εταιρείας να αγγίζει το ποσό των 90 εκατομμυρίων δραχμών τον χρόνο.
Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 ο Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε να είναι ο ιδανικός εκφραστής της εκκεντρικής εποχής.
"Αν εσύ θεωρείς ότι εκκεντρικότητα είναι το να ντύνεται κάποιος τη μία γυναίκα και την άλλη μαϊμού, εγώ θα σου έλεγα ότι αυτό είναι απλώς επαγγελματισμός" εξηγούσε.
Ξένοι σχεδιαστές, μοντέλα και celebrities της εποχής συνωστίζονταν για να πάνε σε κάποιο από τα εξωφρενικά θεματικά καλοκαιρινά του πάρτι.
To 2011, έρχεται η πτώση και η εταιρεία του πτωχεύει ! Λίγο καιρό αργότερα, δίνει συνέντευξη στο κυπριακό "Down Town" και απαντά σε όσους τον κατηγόρησαν για "λούσα" και τρελές σπατάλες.
"Αναφορικά με το λούσο, όμως, θέλω να πω πως δεν υφίσταται. Εγώ γελοιοποιώ τα πράγματα. Ακόμη και το λούσο. Το να έχω δηλαδή ένα αγγλικό αυτοκίνητο, (γιατί συνεργαζόμουν με πέντε αγγλικές εταιρείες και ήθελα όταν έρχονταν εδώ οι εκπρόσωποί τους να τους μεταφέρω με ένα αγγλικό αυτοκίνητο), ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω".
Η φυλακή
Ο πρώην βασιλιάς της μόδας, στους επτά μήνες φυλάκισης, σπάει τη σιωπή του και δηλώνει σε μία συνέντευξη – εξομολόγηση στο Έθνος της Κυριακής ότι αντέχει, αν και διαβαίνει καθημερινά την κόλαση.
Τον Ιανουάριο του 2013, από την ΣΤ' πτέρυγα, την λεγόμενη VIP των φυλακών Κορυδαλλού, ο σχεδιαστής μίλησε στην εκπομπή Πρωταγωνιστές και το Σταύρο Θεοδωράκη.