Πλημμέλημα τα χθεσινά επεισόδια

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δώδεκα εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι κατηγορούμενοι πέρασαν σήμερα το κατώφλι του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, απρόκλητης διακεκριμένης φθοράς, απόπειρας απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης. Οι δώδεκα συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα.

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους έξω από την Ευελπίδων

Νωρίτερα έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 700 άτομα, συνάδελφοι των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες για τα επεισόδια στο χώρο του υπουργείου Άμυνας. Στο χώρο βρέθηκαν επίσης και συμπαραστάτες τους από άλλους συνδικαλιστικούς χώρους.

Καθώς περνά η ώρα στο σημείο συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι σε ένδειξη συμπαράστασης για τους προσαχθέντες της χθεσινής ημέρας. Στο χώρο βρίσκονται ακόμη ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ για να περιφρουρήσουν τη διαδήλωση συμπαράστασης. Η Αστυνομία διατηρεί κλειστή την οδό Ευελπίδων.