Δεν έχει ξαναγίνει! Στο πρώτο τη τάξει από πλευράς ασφάλειας υπουργείο της χώρας, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έσπασαν τα ρολά δίχως να συναντήσουν σοβαρή αντίσταση και εισέβαλαν στο χώρο του Πενταγώνου.
Το ελάχιστο προσωπικό της εισόδου δεν κατάφερε να τους σταματήσει και χρειάστηκε η παρεμβολή της Αστυνομίας. Η ένταση ξεκίνησε με σπρωξίματα του κόσμου με οπλίτες και μόνιμο προσωπικό του στρατού, την ώρα της εισόδου των πολιτών στο χώρο.
Αμέσως μετά, στο Πεντάγωνο βρέθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι ήρθαν σε εντονες συμπλοκές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ με χτυπήματα με ασπίδες και με γκλομπ σε κεφάλια διαδηλωτών. Η Αστυνομία κατέφυγε στη χρήση δακρυγόνων για να κατευνάσει το πλήθος. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές, ενώ υπήρξαν δύο τραυματισμοί διαδηλωτών.
To πλήθος παρέμεινε για ώρα εντός του Πενταγώνου εξαγριωμένο φωνάζοντας "κλέφτες, κλέφτες" προς την ηγεσία του υπουργείου.
Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος διαπραγματευόταν την έξοδο των διαδηλωτών από το χώρο του Πενταγώνου με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Σπύρο Χαλβατζή, οι οποίοι βρίσκονταν στη συνέχεια στο πλευρό των εργαζομένων.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε έντονο διάλογο με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο οποίος ζήτησε και από τον κ. Κουρουμπλή να μεσολαβήσει για να αποχωρήσουν οι διαδηλωτές από το στρατιωτικό χώρο. Ωστόσο, εισέπραξε την άρνησή του κι ενώ η πολιτική ηγεσία παρέμενε "άφαντη".
Πώς ξεκίνησε το απίστευτο συμβάν
Οι διαδηλωτές, όλο και περισσότεροι, συγκεντρώθηκαν νωρίτερα εντός του χώρου και αξιωματικοί του στρατού προσπαθούν να τους κατευνάσουν χωρίς επιτυχία. Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος κατέβηκε στα σκαλιά της εισόδου του υπουργείου προσπαθώντας να ηρεμήσει τους εξαγριωμένους διαδηλωτές. Ωστόσο, ούτε αυτός είχε την απαιτούμενη ψυχραιμία.
Ομάδα ατόμων έφθασε νωρίτερα ως τα σκαλιά για να φτάσει στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ολοένα και περισσότεροι διαδηλωτές περνούσαν τα τελευταία λεπτά εντός της εισόδου του Πενταγώνου.
Οι εργαζόμενοι διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι για την απώλεια της εργασίας τους και τη διεκδίκηση των έξι και πλέον μισθών κατά περιπτώσεις που τους οφείλονται.
Τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν μέσα στο υπουργείο, σηκώνοντας τα ρολά. Στη συνέχεια τους ακολούθησαν ακόμη περισσότεροι μπροστά στα έκπληκτα μάτια των αστυνομικών και των στρατιωτικών δυνάμεων.
Τα κονδύλια των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ρυθμίζονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και γι' αυτόν το λόγο οι εργαζόμενοι έφτασαν μέχρι εκεί.