Η βόμβα, η διευθύντρια και στο βάθος “Πυρήνες”

Πιθανή σύμπραξη τρομοκρατών – ποινικών βλέπει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πίσω από τη βομβιστική επίθεση που έγινε χθες τα ξημερώματα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού. 

Η βόμβα ήταν ωρολογιακή και αποτελούνταν μεταξύ άλλων από 1 - 1,5 κιλό υψηλού εκρηκτικού, πιθανόν ζελατοδυναμίτιδας. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, οι αξιωματικοί της αστυνομίας δεν αποκλείουν η εντολή για το χτύπημα να δόθηκε μέσα από τη φυλακή. 

Ο μηχανισμός ήταν μέσα σε πλαστικό τάπερ και τοποθετημένος κάτω από τη μηχανή του αυτοκινήτου. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και προκάλεσε φθορές στα τζάμια των γύρω διαμερισμάτων και τον ελαφρύ, ευτυχώς, τραυματισμό μιας περιοίκου. 

Προκύπτει ότι οι δράστες της επίθεσης παρακολουθούσαν τις κινήσεις της διευθύντριας πριν ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό. Κι αυτό, διότι η έκρηξη της βόμβας δεν σημειώθηκε στο σπίτι της, αλλά στο σημείο που λίγες ώρες νωρίτερα είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της. 

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού δεν είχε αστυνομική φύλαξη. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι οι δράστες της επίθεσης ανήκουν σε συμπαθούντες την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τα μέλη της οποίας κρατούνται και δικάζονται στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Ως αφορμή για την επίθεση εναντίον της διευθύντριας των φυλακών θεωρούνται, μεταξύ άλλων, οι συστηματικοί έλεγχοι στα κελιά των έγκλειστων από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.