Βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού

Άρωμα τρομοκρατίας αναδύεται από την επίθεση με βόμβα σε αυτοκίνητο στη Δάφνη.

Η βόμβα εξερράγη στις 04:42 της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Διομήδους 3 και Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη.

Το όχημα, στο οποίο τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός ανήκει στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα από τα τζάμια του Ι.Χ. επιβατηγού, τα οποία έσπασαν.

Πριν την έκρηξη, άγνωστοι τηλεφώνησαν στην ενημερωτική ιστοσελίδα zougla.gr και τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και προειδοποίησαν για την έκρηξη, αφήνοντας διορία 20 λεπτών.

Το όχημα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού ήταν σταθμευμένο έξω από πολυκατοικία.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε άνδρες οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά από το όχημα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κοντινά κτίρια και σταθμευμένα οχήματα.

Η Αστυνομία διεξάγει προανάκριση για το συμβάν. Πυροτεχνουργοί και άνδρες της Σήμανσης έσπευσαν στο χώρο. Το χώρο, που παραμένει αποκλεισμένος, ερευνούν και άτομα της Αντιτρομοκρατικής.

Τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα, στο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, αποδοκιμάζοντας κάθε μορφή βίας.

"Καταδικάζω την βομβιστική επίθεση και αποδοκιμάζω κάθε μορφή βίας που θέτει σε δοκιμασία τους θεσμούς και δημιουργεί κινδύνους για ανθρώπινες ζωές. Συμπαρίσταμαι στη διευθύντρια του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού και ενισχύουμε το έργο της", τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του.