Ποιοι έβαλαν φωτιά στο γραφείο του Γιώργου Σούρλα

Την ευθύνη για τα πρόσφατα χτυπήματα - εμπρησμούς στο ΙΟΒΕ, στο παράρτημα του υπουργείου Περιβάλλοντος και στο γραφείο του Γ. Σούρλα ανέλαβαν μέλη της οργάνωσης “Ομάδες Προλεταριακής Αυτοάμυνας” με προκήρυξη που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου.

Αιτιολογώντας τις επιλογές τους ανέφεραν ότι το ΙΟΒΕ και το παράρτημα του υπουργείου Περιβάλλοντος βρέθηκαν στο στόχαστρο “σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής που για μήνες αντιστέκονται στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού στην περιοχή του”.

Σε ό, τι αφορά το χτύπημα στο γραφείο του Γιώργου Σούρλα ανέφεραν ότι “οι πολιτικοί εκπρόσωποι του υπουργείου Δικαιοσύνης και οι δικαστές είναι υπεύθυνοι για την άγρια καταστολή των διαδηλώσεων, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των εργατικών αγώνων (συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών), για τα βασανιστήρια και τους ξυλοδαρμούς που υφίστανται εκατοντάδες κρατούμενοι από ομάδες ΕΚΑΜιτών που εισβάλλουν στις φυλακές”.

Στο κείμενο της προκήρυξης γίνεται επίσης αναφορά στο όνομα του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαιλά, λέγοντας πως τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είναι υπεύθυνα για αυτό.