Στο εδώλιο, διοικητής της αστυνομίας, που κατηγορείται ότι έκλεψε αλλοδαπό

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί την Τετάρτη, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ρέντη, ο οποίος κατηγορείται για εκβιασμό και κλοπή 4.000 ευρώ από τον Πακιστανό Ιμτιάζ Αλάμ Τζαφάρι.

Ο Τζαφάρι κατέθεσε αγωγή εναντίον του, καταγγέλλοντας ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή του.

Επίσης, όπως υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας και της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό, ενόψει της αυριανής δίκης, αστυνομικοί σταμάτησαν υπάλληλό του στο δρόμο, το Φεβρουάριο του 2013, και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Ρέντη, όπου ο διοικητής του απέσπασε 4.000 ευρώ, μαζί με κινητό τηλέφωνο, κάρτες και άλλα τιμαλφή που είχε πάνω του.

Ο ενάγων καταγγέλλει επίσης ότι στήθηκε σκευωρία σε βάρος του, καθώς όπως ανέφερε, πελάτης αγόρασε έναν ανεμιστήρα, τον οποίο αργότερα επέστρεψε στο κατάστημα. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε η αστυνομία για γενικό έλεγχο και βρήκε τον ανεμιστήρα με κρυμμένη ποσότητα ηρωίνης, ενώ η αστυνομία προέβη στη σύλληψή του.

Συμπλήρωσε επίσης ότι οι αστυνομικοί πήραν τουλάχιστον 6.000 ευρώ από τα έσοδα του καταστήματος, ενώ στην αναφορά έγραψαν πως βρήκαν 2.800 ευρώ. Ο κ. Τζαφάρι κρίθηκε αθώος, καθώς οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τα γεγονότα και ο ανακριτής τον αθώωσε.