Προφυλακιστέος ο 20χρονος Ολλανδός κλόουν

"Δε θυμάμαι τίποτα". Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια, με τα οποία αποκρίθηκε ο 20χρονος Ολλανδός κλόουν στον ανακριτή Ηρακλείου όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση για την οποία κατηγορείται.

Ο 20χρονος έφτασε στις 10:00 της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και δεν παραδέχτηκε αυτή τη φορά ότι βρισκόταν σε πλήρη διαύγεια όταν προχωρούσε στις αποτρόπαιες πράξεις.

Ο Ανακριτής έκρινε ότι ο κατηγορούμενο χρήζει προφυλάκισης, για να εκτελεί συν τοις άλλοις και τη φαρμακευτική του αγωγή. Αποφασίστηκε επίσης να τον παρακολουθεί ψυχολόγος από εδώ και στο εξής, επειδή θα βρίσκεται μόνος του και υπάρχουν φόβοι ότι θα επιδεινωθεί η υγεία του.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι ισχυρή, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα όπως της Πεμπτης, όποτε και προσπάθησαν πολίτες να λιντσάρουν εντός του Μεγάρου, τον Ολλανδό κλόουν.
 
Στο χώρο για να καλύψουν το ρεπορτάζ, βρέθηκαν τηλεοπτικά δίκτυα από την Ρωσία και την Ολλανδία, καθώς η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις χώρες καταγωγής των δύο πρωταγωνιστών.