Δύο συλλήψεις για ρατσιστικές επιθέσεις στην πλατεία Αττικής

Δύο Έλληνες πιάστηκαν στο δόκανο της Αστυνομίας και αναζητούνται άλλοι τρεις για ρατσιστική επίθεση εναντίον μεταναστών και για εμπρησμό καταστήματος αλλοδαπού.

Οι πέντε άνδρες φέρονται να έχουν δράσει μαζί. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μπήκαν μέσα σε κατάστημα της πλατείας Αττικής, αναζητώντας έναν Πακιστανό.

Προσπάθησαν να τον βρουν και απείλησαν θαμώνες και τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του καταστήματος, αν τυχόν τον έκρυβαν. Τελικά, τον βρήκαν και τον ξυλοκόπησαν.

Κατόπιν, απείλησαν ότι θα βάλουν φωτιά στο κατάστημα, κάτι το οποίο έκαναν και απομακρύνθηκαν από το χώρο και οι πέντε μαζί, πριν η Αστυνομία συλλάβει τους δύο από αυτούς. Να σημειωθεί ότι εξακολουθούν να αναζητούνται οι υπόλοιποι τρεις.

Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται ήδη στα γραφεία του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και εξετάζεται η εμπλοκή και συμμετοχή τους και σε άλλα περιστατικά ίδιας φύσης του τελευταίου διαστήματος, όπως η επίθεση σε 14χρονο Αφγανό, ο οποίος χαρακώθηκε με γυαλί στο πρόσωπο και ο ξυλοδαρμός σε βάρος 20χρονου Σύρου.

Από την Αστυνομία αναμένονται ανακοινώσεις, ενώ την ίδια ολοκληρώνεται η έρευνα στα σπίτια τους.