“Ξένιος Ζευς” και στην Αχαΐα

Ξεκίνησε νωρίς το πρωί η επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" στην Πάτρα για την απομάκρυνση από την πόλη και γενικά από το νομό Αχαΐας των παράνομων μεταναστών.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας διασχίζουν το κέντρο της πόλης και τα προάστια από τις 6 και συλλαμβάνουν τους παράνομους μετανάστες. Συλλήψεις έγιναν έξω από το εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής και στην περιοχή έξω από το νέο λιμάνι. Επιχειρήσεις γίνονται και στην περιοχή της ΑΒΕΞ.

Οι προσαγωγές των μεταναστών γίνονται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Έχουν ξεπεράσει τις 170 οι προσαγωγές παράνομων μεταναστών μέχρι αυτή την ώρα.

Έχουν γίνει περίπου 50 προσαγωγές μόνο από την περιοχή του 4ου Αστυνομικού Τμήματος, δηλαδή από Τριών Ναυάρχων μέχρι το νέο λιμάνι με την παραλιακή ζώνη της Πάτρας να κρατά τα πρωτεία. Άλλες 45 περίπου προσαγωγές έχουν γίνει, μέχρι τώρα, στον τομέα ευθύνης του 1ου Αστυνομικού Τμήματος, από την οδό Νόρμαν μέχρι το Ρίο.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος όλες οι δυνάμεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., σε ανθρώπινο και υλικό δυναμικό, καθώς και δυνάμεις από άλλες περιοχές που έχουν καταφθάσει στην Πάτρα, καθώς θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν γίνει στην περιοχή.

Οι λαθρομετανάστες θα μεταφερθούν στο στρατόπεδο της Κορίνθου.