Συλλήψεις με γεύση τρομοκρατίας

Έξι άτομα προσήχθησαν το απόγευμα της Τρίτης από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, και εξετάζονται ως ύποπτοι για τρομοκρατική δράση.

Οι προσαγωγές έγιναν από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής. Αναμένονται στοιχεία από τις έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι προσαχθέντες ταυτοποιούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Τα συγκεκριμένα άτομα συνελήφθησαν σε καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφια, ενώ πρόκειται για τέσσερις Έλληνες και δύο Αλβανούς υπήκοους.

Το μεγάλο ενδιαφέρον πέφτει σε δύο άτομα καθώς θεωρούνται ως δύο από τους δράστες της ληστείας του Βελβεντού της Κοζάνης. Εις βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ληστεία των Πυρήνων της Φωτιάς πριν από ένα χρόνο στη Φλώρινα.

Θυμίζουμε ότι μετά τη ληστεία στο Βελβεντό, δύο άτομα κατάφεραν να διαφύγουν με κλεμμένο όχημα, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα. Το ενδιαφέρον εντοπίζεται και σε ληστείες που έγιναν όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και άλλες που έγιναν εντός Λεκανοπεδίου Αττικής.

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο ένας από τους έξι προσαχθέντες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, επειδή δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής του σε κάποια ενέργεια.

Οι υπόλοιποι πέντε κρατούνται και εξετάζονται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι ύποπτοι για την υπόθεση της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης.