Στον ανακριτή ακόμα πέντε για τα εξοπλιστικά

Η ανακριτική εξέταση για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου συνεχίζεται σήμερα στο γραφείο του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή. Ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος, η τέως σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ, ο ιδιοκτήτης του «ΙΑΝΟΥ», Νίκος Καρατζάς, ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος και ο συνταξιούχος Φώτης Αρβανίτης θα προσέλθουν ως κατηγορούμενοι για ανάκριση.

Τα πέντε νέα πρόσωπα θα απολογηθούν ως μέλη οργάνωσης που ξέπλυνε μαύρο πολιτικό χρήμα, που προέρχεται από μίζες που για τα εξοπλιστικά προγράμματα, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη. Τα εμβάσματα που εμφανίζονται να καταβάλλονται σε διάφορα νομίσματα από ελβετικά φράγκα μέχρι δολάρια ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 57 εκατομμυρίων ευρώ.

Τους 21 έφτασαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Άκης-Gate

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος με φερόμενο ως "πρωταγωνιστή" τον Άκη Τσοχατζόπουλο ανέρχονται στους 21.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή και τις απολογίες τους.    

Στο μεταξύ, εκκρεμούν οι συμπληρωματικές απολογίες του ίδιου του Άκη Τσοχατζόπουλου, της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτης, της κόρης του, Αρετής Τσοχατζοπούλου, του εξαδέλφου του, Νίκου Ζήγρα, της λογίστριάς του, Ευφροσύνης Λαμπροπούλου και των επιχειρηματιών, Αστέριου Οικονομίδη και Γιώργου Σαχπατζίδη.

Συμπληρωματικές απολογίες θα ληφθούν και από τους υπολοίπους εννέα κατηγορουμένους στην υπόθεση. Η λήψη των παραπάνω απολογιών αναμένεται να σηματοδοτήσει και το τέλος της ανάκρισης.