Καταδίωξη στο αντίθετο ρεύμα για μισό κιλό κοκαΐνη

Καταδίωξη έλαβε χώρα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Μοσχοχωρίου, λίγο πριν τη Λαμία.

Οι οδηγοί που κινούνταν στο δρόμο "πάγωσαν" όταν αντίκρυσαν αυτοκίνητο να κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για μήκος 20 χιλιομέτρων, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα επικίνδυνους ελιγμούς. Όπως προέκυψε από την εξέλιξη των πραγμάτων, επρόκειτο για καταδίωξη από δυνάμεις της Αστυνομίας, επειδή ο οδηγός είχε αρνηθεί έλεγχο για κατοχή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ξέφρενης πορείας του, ο ύποπτος οδηγός  εκσφενδόνισε από το παράθυρο μία νάιλον σακούλα που, όπως αποδείχθηκε αργότερα, περιείχε κοκαΐνη βάρους 528 γραμμαρίων! Νωρίτερα είχε κάνει επιτόπια αναστροφή διόδια Μοσχοχωρίου όταν είδε το μπλόκο που του είχαν στήσει, με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί με ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και να του προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

Κατόπιν, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή όπου το βρήκαν οι αστυνομικοί και ανακάλυψαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Πρόκειται για 35χρονο Έλληνα, ο οποίος αναζητείται ακόμη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας για διακίνηση ναρκωτικών και αντίσταση σε βαθμό κακουργήματος.

Αναλυτικά, στο σπίτι του στη Λάρισα και στο σπίτι ενός συγγενούς του στον Τύρναβο, κατασχέθηκαν συνολικά 770 ευρώ και 59 λέβα Βουλγαρίας, τέσσερα κινητά και δύο πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και ιδιόχειρες σημειώσεις και έγγραφα τραπεζικών συναλλαγών, τα οποία εξετάζουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.