Στη Νιγρίτα θα κρατείται ο Παναγιώτης Σαξώνης

Στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών οδηγείται τελικά ο Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, με εννέα έτη επιπλέον, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος κρατείται στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης από την ώρα που έφυγε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και μετά την έκδοση της απόφασης.

Ο Παναγιώτης Σαξώνης πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια, σε αντίθεση με τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, οι οποίοι μετά τις καταδίκες τους σε ισόβια κάθειρξη οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

Κρίθηκε σκόπιμο ο κ. Σαξώνης να μη βρεθεί στις ίδιες φυλακές, διότι η συνύπαρξη των τριών καταδικασθέντων στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα εγκυμονεί κινδύνους για ενδεχόμενο επεισόδιο μεταξύ τους κατά τον προαυλισμό τους ή σε οποιαδήποτε άλλη συνάντησή τους μέσα στις φυλακές, αφού ο δημοτικός υπάλληλος είχε ομολογήσει τις παράνομες πράξεις του και είχε δηλώσει ότι έπαιρνε εντολή από τους δύο άνδρες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στη δίκη της υπεξαίρεσης.

Άλλωστε, πρόσφατο είναι το περιστατικό που σημειώθηκε ανάμεσα στον Παναγιώτη Σαξώνη και τον Μιχάλη Λεμούσια, όταν οι δύο άνδρες, κατά το στάδιο της προσωρινής τους κράτησης, πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν πειθαρχικές ποινές, σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα.