Απελευθέρωσαν τους προσαχθέντες για τις Σκουριές

Στις 8.30 το βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 2 τελευταίοι προσαχθέντες στη Χαλκιδική. Νωρίτερα, είχε αφεθεί ελεύθερη και η 3η προσαχθείσα.

Θυμίζουμε ότι αναταραχή είχε επικρατήσει στην Ιερισσό της Χαλκιδικής μετά την προσαγωγή τριών ατόμων το πρωί του Σαββάτου στην Ασφάλεια Πολύγυρου. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για να υποδεχθούν τους προσαχθέντες μετά την αναμενόμενη απελευθέρωσή τους έξω από το αστυνομικό τμήμα του χωριού τους αλλά και από την αστυνομική διεύθυνση Πολυγύρου.

Οι τρεις που προσήχθησαν το πρωί παρέμεινα για αρκετές ώρες στην Αστυνομικη Διευθυνση Πολυγύρου ωστόσο όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι και οι δικηγόροι που είναι στο πλευρό τους μια γυναίκα βρισκόταν στην ασφάλεια και ανακρίνόταν από τις 6 το πρωί, παρά το γεγονός ότι δεν είχε προκύψει κάτι επιβαρυντικό εναντίον της, όπως αναφέρει το seleo.gr.

Μαζί της βρίσκόταν και ο συζυγος της καθώς λίγες ωρες αργότερα και ενώ επέβαινε στο αυτοκινητό του τον σταμάτησαν αστυνομικοι και τον οδήγησαν στον Πολύγυρο οπου παραμένει μαζι με έναν ακόμη κάτοικο που προσήχθη νωρίτερα. Για άλλη μια φορά οι δικηγόροι των κατοίκων δυσκολεύονται να πάρουν πληροφορίες καθώς οι αστυνομικοί της Χαλκιδικής δηλώνουν αναρμόδιοι λέγοντας πως την υπόθεση χειρίζεται πια, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί κάνουν και έρευνες στο σπίτι της γυναίκας που έχουν προσαγάγει.

Κάγκελα έχουν τοποθετηθεί έξω από την Αστυνομική Διεύνθυνση Πολυγύρου όπου κρατούνταν οι τρεις προσαχθέντες κάτοικοι της Χαλκιδικής. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είχε ζητηθεί ενίσχυση από τη Θεσσαλονίκη και διμοιρίες των ΜΑΤ κατευθύνθηκαν προς την περιοχή. Οι δικηγόροι καταγγέλουν ότι οι τρεις προσαχθέντες κρατούνταν επί ώρες χωρίς χωρίς να υπάρχει δικογραφία σε βάρος τους ενώ υπάρχουν φήμες για κατ' οίκον έρευνες χωρίς να υπάρχει σχετικό ένταλμα.