Πυρήνες της Φωτιάς δείχνει η γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Το 16ο καταφύγιο της οργάνωσης Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Καρπενησιώτη 66 και Δικωνύμου 20 στα Τουρκοβούνια. Το εν λόγω διαμέρισμα είχε νοικιαστεί από ένα άτομο εκ των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια φαίνεται να έμεναν, μέχρι και προ μερικών ημερών, οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους στη ληστεία, στο Βελβεντό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο διαμέρισμα νοικιάστηκε από έναν εκ των τεσσάρων που φέρονται ως μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και συγκεκριμένα στο Δημήτρη Πολίτη, πριν από έξι μήνες με πλαστή ταυτότητα και διαφορετικά στοιχεία.

Οι αστυνομικοί βρήκαν αποτυπώματα που ανήκουν και σε άλλα μέλη της οργάνωσης, καθώς και γενετικό υλικό, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο σπίτι δεν βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά, ενώ έχουν βρεθεί άλλα ντοκουμέντα σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Ανάμεσα στα άλλα στο διαμέρισμα βρέθηκαν δέκα πλαστά δελτία ταυτότητας, κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και σχετικά εξαρτήματα, ένα φυσίγγιο από πολεμικό όπλο, μία θήκη κιθάρας, όπως και στο διαμέρισμα στο Παγκράτι, το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης κατοικίας, εξαρτήματα καθαρισμού όπλων, είδη ρουχισμού, σακίδια, οδηγίες κατασκευής εκρηκτικών στοιχείων, καθώς και πωλητών για κατασκευή πλαστών ταυτοτήτων.

Όλα τα ευρήματα εστάλησαν για έρευνα στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ενώ με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζονται απο την Αντιτρομοκρατική τα σημειώματα που βρέθηκαν στο κρυσφύγετο.

Πρόκειται για το 16ο κατάλυμα της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" και το τέταρτο που εντοπίζει η ΕΛ.ΑΣ τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη ληστεία στο Βελβεντό. Είχε προηγηθεί η ανεύρεση καταλυμάτων στην οδό Ελ Αλαμέιν, στο Χαλάνδρι και στην οδό Αλκέτου στο Παγκράτι όπως και η διαπίστωση ότι ομάδα δραστών είχε διανυκτερεύσει, την παραμονή της ληστείας, σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Βόλου.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η αντιτρομοκρατική πρόκειται να κάνει έρευνα και σε άλλο διαμέρισμα, για το οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι νοικιάστηκε και αυτό από φερόμενους ως μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.