Ενώπιον της ανακρίτριας οι αστυνομικοί του τροχαίου

Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου αναμένεται να βρεθούν στις 11:00 οι δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συνελήφθησαν για την μοιραία καταδίωξη που προκάλεσε τον βαρύ τραυματισμό δυο εφήβων το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου στην παραλιακή λεωφόρο.

Το απόγευμα της Πέμπτης οι δυο αστυνομικοί προσήχθησαν στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για μη σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο δικαστικό μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς συνάδελφοι και φίλοι των δυο αστυνομικών σε ένδειξη συμπαράστασης με την υπόθεση να έχει προκαλέσει αναβρασμό στους κόλπους της τοπικής ΕΛΑΣ με το Αρχηγείο να έχει διατάξει ήδη την διενεργεί Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Νέα δεδομένα μετά από μαρτυρία 23χρονου

Το απόγευμα εμφανίστηκε στο νοσοκομείο στη μητέρα του ενός αγοριού 23χρονος νεαρός από τις Δαφνές, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε στο σημείο του τροχαίου στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου το βράδυ της Τετάρτης.

Χαρακτηριστικά δηλώνει: "Βρισκόμουν εκεί απέναντι όταν άκουσα ένα δυνατό θόρυβο. Έτρεξα να δω τι είχε συμβεί και είδα το μηχανάκι του Σπύρου πεσμένο από κάτω... Τα παιδιά ήταν πεσμένα λίγο πιο πέρα, σε μια απόσταση τριών περίπου μέτρων μεταξύ τους. Ο Σπύρος ήταν πεσμένος ανάσκελα και σπαρταρούσε ενώ ο Γιώργος ήταν μπρούμυτα και δεν κουνιότανε καθόλου. Η αστυνομία δε μας άφησε καθόλου να πλησιάσουμε. Στην αρχή ήταν πέντε με έξι αστυνομικοί, αλλά μετά ήρθαν πολλοί. Περιπολικά, μηχανές, χαμός... Πλησίασα το μηχανάκι και μια αστυνομικός δε με άφησε. Κρατούσε κάτι χαρτιά και με ρώτησε αν γνωρίζω την πινακίδα. Η πινακίδα ήταν βιδωμένη πάνω στο φτερό της μηχανής. Της είπα "Ναι, είναι της μηχανής του Σπύρου".

Η συγκλονιστική περιγραφή του 23χρονου φαίνεται να ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς αποκαλύπτει ότι το μηχανάκι δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας. Το ίδιο τονίζει και ο πατέρας του 19χρονου αγοριού από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε ότι το αγόρι του χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Ο 23χρονος αυτόπτης μάρτυρας φέρεται να ήταν αυτός που ενημέρωσε πρώτος την αδερφή του 19χρονου τραυματία και τον πατέρα του που έτρεξαν στο σημείο του τροχαίου.