Τραπεζικοί υπάλληλοι “έφαγαν” πάνω από 10 εκατ. ευρώ

Απάτη υπεξαίρεσης χρημάτων εντόπισαν ειδικοί επιθεωρητές σε μεγάλη τράπεζα της Πελοποννήσου.

Σε έλεγχό τους, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας moriasnews.gr, διαπίστωσαν έλλειμμα άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς ο πλήρης έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί.

Έκπληκτοι έμειναν οι ειδικοί επιθεωρητές που διενεργούσαν έλεγχο σε μεγάλη τράπεζα της Πελοποννήσου, όταν διαπίστωσαν έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από κομπίνα με δάνεια που είχαν στήσει τρία μεγαλοστελέχη της τράπεζας, μαζί με έναν Πακιστανό.

Υπάλληλος της τράπεζας διαπίστωσε ότι είχαν χορηγηθεί τεράστια στεγαστικά δάνεια σε Πακιστανούς, οι οποίοι δε μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν με κανένα τρόπο. Ακολούθησε έρευνα από πλευράς της τράπεζας, όπου διαπιστώθηκε ότι ο Πακιστανός ήταν άτομο που άλλαζε συνεχώς ταυτότητες και στοιχεία.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της τράπεζας χορηγούσαν συνεχώς δάνεια στον συγκεκριμένο πελάτη. Τα δάνεια ήταν "παχυλά", της τάξεως των 400-500.000 ευρώ. Όπως συμπέραναν οι επιθεωρητές, τα στελέχη έδιναν μόνο μια μικρή προμήθεια στον Πακιστανό. Το μεγαλύτερο μέρος κατέληγε στις τσέπες τους.

Οι υπάλληλοι που διέπρατταν την απάτη εις βάρος της τράπεζας έχουν εντοπιστεί: ο ένας είναι πλέον συνταξιούχος, αλλά οι υπόλοιποι εργάζονται ακόμα στην τράπεζα. Άφαντος εδώ και καιρό είναι ο Πακιστανός, ο οποίος συμμετείχε στο κόλπο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, στο κύκλωμα εμπλέκονται και επιχειρηματίες της περιοχής.