Στο δόκανο της Αστυνομίας δύο Αλβανοί που “έλυσαν” μηχάνημα

Ολοένα και πιο θρασείς γίνονται οι ληστές κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ελληνική επικράτεια.

Δύο Αλβανοί, ηλικίας 28 και 26 χρόνων αντίστοιχα, εισέβαλαν σε εργοτάξιο εταιρείας στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας. Κατόπιν, επικεντρώθηκαν στο... ξεχαρβάλωμα ειδικού μηχανήματος έργου, το οποίο έκαναν "φύλλο και φτερό", με προφανή σκοπό να αποσυνδέσουν όλα τα χρήσιμα και αξιοποιήσιμα εξαρτήματά του.

Οι δύο δράσεις χρησιμοποίησαν εξειδικευμένο εξοπλισμό και εφάρμοσαν επαγγελματικές τεχνικές για να αποσυνδέσουν τα εξαρτήματα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Λούρου έστησαν μπλόκο στην επαρχιακή οδό Λούρου– Κοτσανόπουλου στην Πρέβεζα και έδωσαν τέλος στην καταδίωξη του αυτοκινήτου των δύο ληστών από άλλα περιπολικά οχήματα.

Το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο Αλβανοί, ήταν φορτωμένο με κλοπιμαία και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. Είχαν αρπάξει μία αντλία υδραυλικού συστήματος και δύο ιμάντες.

Τα δεκάδες εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν, όπως και το αυτοκίνητό τους και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας, ενώ η έρευνα πέρασε στην Ασφάλεια που προσπαθεί να εξιχνιάσει πλήρως τη δράση των δυο αλλοδαπών. Τα κλεμμένα εξαρτήματα αποδόθηκαν στον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας.