Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων

Οργανωμένο και συντονισμένο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική. Συγκεκριμένα, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς έξω από πέντε σπίτια δημοσιογράφων, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αντώνης Σκυλλάκος.

Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια και από τις εκρήξεις και πυρκαγιές προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κυρίως μαύρισμα τοίχων από τους καπνούς, εξωτερικά.

Αναλυτικά, το μπαράζ των επιθέσεων εξελίχθηκε ως εξής: στις 03.40 στο Κολωνάκι, στο σπίτι του Γιώργου Οικονομέα- όπου μένουν τα παιδιά του-, στις 04.10 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04.15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04.45 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.

Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.

Σκληρό ροκ σε πολιτικό επίπεδο

Πολιτικές διαστάσεις δίνει η κυβέρνηση στις επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνδέει τις επιθέσεις με την εισβολή στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΤ3 και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει τους "χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του"."Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας. Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;" τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Πρόκειται για μία εμετική ανακοίνωση" υπογράμμισε σε υψηλούς τόνους ανώτατο στέλεχος της Κουμουνδούρου που σήκωσε το γάντι που πέταξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το μόνο που αρκέστηκε να πει, μιλώντας στο news.gr ήταν ότι "Δε ζούμε στον καιρό του εμφυλίου, αλλά στον καιρό των μνημονίων. Καλά θα κάνουν  τα στελέχη της εσωτερικής τρόικας να το καταλάβουν αυτό".

Με μία σκληρή επίσημη ανακοίνωση απαντά επίσημα η αξιωματική αντιπολίτευση, καταδικάζοντας τις επιθέσεις και κάνοντας λόγο για υιοθέτηση της τακτικής του... διχασμού. "Για άλλη μια φορά τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία. Κορυφαίο παράδειγμα οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες.

Οι σημερινές εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων είναι απόλυτα καταδικαστέες πράξεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Για αλυσίδα τυφλής βίας κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων και συνδέει το γεγονός με τις επιθέσεις κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων και δημοσίων κτιρίων.

Τις επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων καταδικάζει η ΔΗΜΑΡ και καλεί όλες τις "πολιτικές δυνάμεις της χώρας, χωρίς μισόλογα και συμψηφισμούς, να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε κάθε μορφή βίας".

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή αναφέρει: "Η κυβέρνηση έχει αφήσει ελεύθερους δέκα αλήτες - πασίγνωστους στις Αρχές - να βάζουν γκαζάκια για να αποπροσανατολίζεται ο λαός από τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Η αριστερή τρομοκρατία και οι παράνομες καταλήψεις είναι προβλήματα που λύνονται εντός ολίγων ωρών, εάν υπάρχει πολιτική βούληση".