Σπείρα έκλεβε SMART και τα έκανε ανταλλακτικά

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 18 ατόμων

Εξαρθρώθηκε, από την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων μάρκας Smart, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση είτε αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά είτε εξ’ ολοκλήρου με παραποιημένα στοιχεία.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 18 ατόμων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της πλαστογραφίας και της ληστείας καθώς και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί φωτοβολίδων.

Συνελήφθησαν, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας τοπικής αρμοδιότητας και της Ο.Π.Κ.Ε., 9 άτομα, εκ των οποίων έξι ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, ηλικίας από 22 έως 33 ετών, δύο Αλβανοί, ηλικίας 19 και 22 ετών και ένας 25χρονος Ρουμάνος. Συγκατηγορούμενοι τους είναι και δύο Αλβανοί, 21 και 24 ετών, έγκλειστοι των φυλακών, εκ των οποίων ο ένας ήταν και ο “εγκέφαλος” που διεύθυνε την σπείρα μέσα από τις φυλακές, ενώ τα υπόλοιπα μέλη ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται. 

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από τις αρχές του χρόνου εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων Smart, από διάφορες περιοχές της Αττικής. Στη συνέχεια τα οδηγούσαν και τα στάθμευαν σε περιοχή του Μενιδίου, την οποία επιτηρούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο εντοπισμού τους από σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) που πιθανώς διέθεταν. Ακολούθως τα μετέφεραν σε συνεργείο αυτοκινήτων συνεργού τους, με σκοπό την αποσυναρμολόγηση ή παραποίηση τους για μετέπειτα πώληση. 

Σχετικά Tags
Smart