Προφυλακιστέος ο δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας στην Ξάνθη

 Με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα και του Ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος ο 27χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό, τη δολοφονία και τον εμπρησμό της 34χρονης κοπέλας, που σημειώθηκε στην πόλη της Ξάνθης.

Εκρηκτική ατμόσφαιρα στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης

Ο μεγάλος αριθμός συγκεντρωμένων πολιτών και η εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε, με συνθήματα που φώναζαν εναντίον του κατηγορούμενου έξω από το δικαστικό μέγαρο, καθυστέρησε για αρκετή ώρα την μεταγωγή του από το δικαστικό μέγαρο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Τελικά, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν με μια γρήγορη και αιφνιδιαστική επιχείρηση να τον απομακρύνουν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεντρωθέντες να εξαγριωθούν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, με κατάληξη έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Φωνάζοντας συνθήματα, ζητούσαν από τους αστυνομικούς να παραδώσουν τον κατηγορούμενο στον κόσμο. Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, Γιώργος Γκοδοσίδης, χρειάστηκε αρκετές φορές να βγει στο προαύλιο του αστυνομικού μεγάρου προκειμένου να τους ηρεμήσει και να τους συμβουλεύσει να διαλυθούν.

 Στο μεταξύ, σωματεία, σύλλογοι και φορείς , το ένα μετά το άλλο, εκφράζουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά τους προς την οικογένεια της άτυχης κοπέλας που φέτος τις γιορτές ζει ένα πραγματικό δράμα, ενώ την ίδια ώρα καταδικάζουν την πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια του 27χρονου.

Δεν αναλάμβανε τον 27χρονο ψυχοπαθή κανένας δικηγόρος του νομού

Να σημειωθεί ότι κανένας δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, που βαρύνεται με τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού, της ληστείας, του ξυλοδαρμού και του εμπρησμού. Πάντως, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, στη διάρκεια της μεσημεριανής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, αλλά και ο ιατροδικαστής κ. Παυλίδης στο πόρισμά του, αποκαλύπτουν ότι ο νεαρός διέπραξε ένα φρικιαστικό έγκλημα.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας είχε μεταφερθεί νωρίτερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης ο 27χρονος, λόγω της οργισμένης αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Η τοπική κοινωνία της Ξάνθης είναι συγκλονισμένη από το φρικτό έγκλημα που έγινε στην πόλη τους. Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη για το νεαρό. Εκατοντάδες Ξανθιώτες συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο και προσπάθησαν να τον λιντσάρουν. Ένας εξ αυτών κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και χτύπησε με δύναμη το δράστη, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας είναι γνωστός έμπορος ξηρών καρπών και παραδοσιακών γλυκισμάτων στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα που έτυχε να επισκεφθούν την Ξάνθη και να αγοράσουν από το κατάστημά του προϊόντα επικοινωνούν με Μέσα της Ξάνθης αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα στη Θράκη για να πληροφορηθούν σχετικά με το θλιβερό περιστατικό αλλά και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο δράμα της οικογένειας.

Σε βαρύ κλίμα η νεκρώσιμος ακολουθία

Το μεσημέρι μέσα σε κλίμα ανείπωτης θλίψης παρουσία των τοπικών αρχών της Ξάνθης και εκατοντάδων πολιτών έγινε η κηδεία της άτυχης κοπέλας. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό της τους Θεού Σοφίας και οι συγκεντρωμένοι αποχαιρέτησαν την 33χρονη με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Για έγκλημα πρωτοφανούς βιαιότητας έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, σήμερα το πρωί, στην Αστυνομική Διεύθυνση, για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας της 34χρονης, χθες τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι των γονιών της, σε κεντρική συνοικία της πόλης.

"Πρόκειται για τερατούργημα" λέει η Αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης

Ο κ. Γκοδοσίδης ανέφερε ότι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας είναι 27χρονος Έλληνας, ο οποίος διατηρεί κατάστημα μαναβικής στην οδό 40 Εκκλησιών, κοντά στο σπίτι του θύματος, και στο παρελθόν είχε προφυλακιστεί για πέντε μήνες, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Στην ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, είχε κριθεί αθώος από το δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 27χρονος προσήχθη το βράδυ της Πέμπτης στο τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης και ύστερα από ολονύκτια εξέταση ομολόγησε το έγκλημα, το οποίο ο αστυνομικός διευθυντής χαρακτήρισε "τερατούργημα", που όμοιό του ο ίδιος δεν έχει συναντήσει ποτέ πριν.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη καθώς, όπως είπε ο κ. Γκοδοσίδης, ήταν ο νούμερο ένα ύποπτος λόγω του παρελθόντος του, ενώ σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του βρέθηκε το κινητό του θύματος, που έφερε ίχνη από αίμα, δείγμα του οποίου στάλθηκε για έλεγχο ταυτοποίησης DNA.

Ο δράστης, κατά δήλωσή του, είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πριν από το έγκλημα, ενώ όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής σήμερα δείχνει ήρεμος και ψύχραιμος και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του.

Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Δεκεμβρίου, ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ξάνθης.

Πώς φτάσαμε στην απολογία

Λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα ομολόγησε ο νεαρός 27χρονος κάτοικος της Ξάνθης, ο οποιός αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι βίασε και σκότωσε τη νεαρή κοπέλα στην πυλωτή του σπιτιού της.

Οπως δήλωσε ο συλληφθείς, βίασε την κοπέλα επειδή ήταν γείτονες και του άρεσε εδώ και καιρό , ενώ στη συνέχεια την έκαψε για να καλύψει τα ίχνη του. Το φριχτό έγκλημα έλαβε χώρα στον ακάλυπτο χώρο πίσω από την πολυκατοικία της κοπέλας, ενώ την έπιασε την ώρα που είχε βάλει τα κλειδιά στην εξώπορτα του σπιτιού της.

Ο δράστης είχε προσαχθεί από χθες το απόγευμα στο τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης ως ύποπτος έπειτα από τον εντοπισμό των αποτυπωμάτων του σε μοτοποδήλατο και σε αυτοκίνητα δίπλα από το πτώμα της άτυχης κοπέλας.
Αναμένεται να εκοδοθεί επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία Ξάνθης. Πρόκειται για 27χρονο από την περιοχή, ο οποίος έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για βιασμό και για ναρκωτικά.

Η 33χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή το πρωί της Πέμπτης έξω από το πατρικό της σπίτι, στην οδό 40 Εκκλησιές, πάνω από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Όπως αναφέρουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο δράστης (ή οι δράστες, καθώς πιθανολογείται ότι ενδεχομένως ήταν περισσότεροι από ένας) αποπειράθηκε να τη βιάσει και εν συνεχεία της έβαλε φωτιά με βενζίνη που αφαίρεσε από σταθμευμένο μηχανάκι.

Τραγικές φιγούρες πατέρας και αδερφός

Τραγική ειρωνεία συνιστά το γεγονός ότι ο πατέρας και ο αδελφός της ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά στην πυλωτή της πολυκατοικίας χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτή που καιγόταν ήταν η 33χρονη συγγενής τους.

Οι δύο άνδρες δεν είχαν καν αντιληφθεί ότι στις φλόγες, που είχαν ήδη τυλίξει δυο μηχανάκια, βρίσκονταν ανθρώπινο σώμα και ξεκίνησαν να σβήνουν τη φωτιά με λάστιχο.

Μόνο όταν κάποιοι γείτονες διέκριναν ανθρώπινη σιλουέτα κάτω από τα αποκαϊδια και άρχισαν να φωνάζουν, πατέρας και γιος αντιληφθηκαν τι είχε συμβεί. Μη θέλοντας να πιστέψουν την αλήθεια, κάλεσαν την 34χρονη στο κινητό της τηλέφωνο. Μάταια όμως, καθώς εκείνη δεν απαντούσε.

Απάνθρωπη δολοφονία

Στην έρευνα που ακολούθησε, ο ιατροδικαστής βρήκε σαφείς ενδείξεις βιασμού στη σορό της νεκρής γυναίκας που ήταν γυμνή. Ωστόσο, δε βρέθηκαν τραύματα από μαχαίρι. Αυτό, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, δείχνει ότι η άτυχη γυναίκα πιθανότατα είχε τις αισθήσεις της όταν ο αδίστακτος δολοφόνος την περιέλουσε με βενζίνη από το σταθμευμένο μηχανάκι και της έβαλε φωτιά.