Απειλούσε 14χρονη διαδικτυακά για να του στέλνει γυμνά βίντεο

Έναν 22χρονο συνέλαβε η αστυνομία. Ο 22χρονος εκβίαζε συστηματικά μια 14χρονη μέσω διαδικτύου ζητώντας της να του στέλνει γυμνά βίντεο και φωτογραφίες της ενώ απειλούσε να δημοσιοποιήσει το υλικό.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 14χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αφού προσάρμοσε ύστερα από ψηφιακή επεξεργασία/μοντάζ, σε ένα γυναικείο γυμνό σώμα, φωτογραφία του προσώπου της, στη συνέχεια της απέστειλε την επεξεργασμένη φωτογραφία και την απειλούσε ότι θα τη δημοσίευε στο διαδίκτυο, αν δεν του έστελνε βίντεο της ίδιας με γυμνό περιεχόμενο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, αφού ο δράστης έλαβε το βίντεο, με την απειλή ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο, την εξανάγκασε να του αποστείλει και άλλα βίντεο της ιδίας.

Μετά από άρση του απορρήτου και ενδελεχή έρευνα, η αστυνομία συνέλαβε τον 22χρονο δράστη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε βάρος του 22χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για smartphones με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
  • Μέσω Twitter "Γραμμή SOS Cyber Alert": @cyberalertGR