Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με δράστη 23χρονο, ο οποίος βάζοντας αγγελία ταξιδιωτικού γραφείου στο Internet έπειθε όσους επικοινωνούσαν μαζί του να καταθέσουν χρήματα για ταξίδια αναψυχής τα οποία δεν πραγματοποιούνταν ποτέ. Θύμα της απάτης έπεσε 49χρονη η οποία βρήκε στο διαδίκτυο αγγελία ταξιδιωτικού γραφείου σχετικά με ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό και επικοινώνησε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης με τον 23χρονο, υποτιθέμενο υπεύθυνο του γραφείου. Εκείνος κατάφερε να την εξαπατήσει και να την πείσει να καταθέσει στις 24 και 25 Νοεμβρίου του 2014, σε τραπεζικό λογαριασμό, συνολικά το ποσό των 1.350 ευρώ, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι αναψυχής.
Ύστερα από έρευνες στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 23χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για το ίδιο αδίκημα και πρόσφατα είχε συλληφθεί στη Λάρισα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ οι αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν την προανάκριση για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμβουλεύει τους πολίτες:
Σε περιπτώσεις συναλλαγών μέσω διαδικτύου να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις συναλλαγές και αγορές τους μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες, να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες στις διαδικτυακές συναλλαγές, να μην εμπιστεύονται πληροφορίες και υποσχέσεις παράξενων και αμφίβολων ιστοσελίδων, να ενημερώνονται σχετικά με την ταυτότητα και την αξιοπιστία των ηλεκτρονικών καταστημάτων, να προσέχουν να είναι σαφή τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που θέλουν να αγοράσουν, οι όροι χρήσης της συναλλαγής πρέπει να είναι προσβάσιμοι και διαφανείς, να αποφεύγουν τις οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου από Internet café, δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλους χώρους στους οποίους πολλοί χρήστες έχουν πρόσβαση στους ίδιους υπολογιστές, να φυλάσσουν τους κωδικούς σε ασφαλές μέρος και να μην χρησιμοποιούν για κωδικό ονόματα οικείων, ημερομηνίες γέννησης, επετείων, κλπ, που εύκολα μπορούν να προβλεφθούν.