Πληροφορίες για εργαστήριο κατασκευής βομβών στο Λουτράκι

Στοιχεία που δείχνουν ότι κατά  πάσα πιθανότητα, στη γιάφκα Ξηρού κατασκευάζονταν εκρηκτικά, όπλα και αυτοκίνητα διαφυγής, φέρνουν στο φως οι έρευνες των αρχών στις γιάφκες του Ξηρού σε Ανάβυσσο και Λουτράκι.

Αυτή στη στιγμή οι έρευνες επικεντρώνονται στη δεύτερη γιάφκα, με υψηλόβαθμο αξιωματικό να την χαρακτηρίζει εργαστήριο κατασκευής βομβών.

Σημειώνουμε ότι μέσα στο σπίτι βρέθηκε σακούλα, η οποία περιείχε νιτρική αμμωνία, βασική ύλη για κατασκευή ANFO. Μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε ότι έχουν βρεθεί μέχρι και ζυγαριές, καθώς και πάρα πολλά είδη εκρηκτικών υλών.

Θυμίζουμε ότι το σπίτι είχε μισθώσει, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας η 22χρονη, ο πατέρας της οποίας ειδοποίησε την αστυνομία ότι έχει εξαφανιστεί. Εκτιμούν ότι στρατολογήθηκε πολύ πρόσφατα από την οργάνωση.

Σύμφωνα με την εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, οι έρευνες επικεντρώνονται στον άνδρα που νοίκιασε τη γιάφκα στην Ανάβυσσο και εκτιμούν ότι το πρόσωπο αυτό θα λάμβανε μέρος στην επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού, και πώς το πρόσωπο αυτό ήταν πολύ κοντά στο Ξηρό από την αρχή της εξαφάνισής του. Δηλαδή κοντά στο σχεδιασμό της επίθεσης, ενώ θεωρούν ότι ήταν ο συνδετικός κρίκος του Ξηρού και των μελών της Συνωμοσίας της Φωτιάς.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο επιχειρησιακό μέρος λάμβαναν μέρος 12 άτομα, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδρούσαν τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης μετά την επίθεση.

Εξετάζεται επίσης, ο τρόπος με τον οποίοι επικοινωνούσαν τα φυλακισμένα μέλη, με πρόσωπα που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Επίσης το κείμενο της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς επιβεβαιώνει το χτύπημα και την απόδραση των τρομοκρατών, παρά τις αρνήσεις του Χριστόδουλου Ξηρού σε αστυνομικούς, ενώ εντύπωση έκανε πως μέσα στο κείμενο δεν υπήρχε καμία αναφορά στον Χριστόδουλο Ξηρό.