Καλάσνικοφ και βαρύς οπλισμός στο κρησφύγετο Ξηρού

Βαρύς οπλισμός έχει βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο σπίτι που είχε νοικιάσει στην Ανάβυσσο, με πλαστά στοιχεία, ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Οι αστυνομικοί έχουν βρει 6-7 καλάσνικοφ, εκ των οποίων το ένα φέρει διόπτρα λέιζερ, ένα δοχείο με ποσότητα εκρηκτικών, μέρος από ρουκέτα και φυτίλια.

Τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.

Η γυναίκα - κλειδί δίπλα στον Χριστόδουλο Ξηρό

Τη γυναίκα - κλειδί η οποία φέρεται να έκρυβε τον τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη και βρισκόταν στο πλευρό του το τελευταίο χρονικό διάστημα αναζητά η αστυνομία. 

Οι αρχές προσπαθούν αυτή τη στιγμή να ξετυλίξουν το κουβέρι των κινήσεων του αρχιτρομοκράτη της 17Ν, ενώ πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν πως δεν έχουν ταυτοποιήσει τη φίλη του 58χρονου.

Παρόλ' αυτά οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη γυναίκα γνώριζε πολλά για τα σχέδια του Ξηρού και ίσως να ήταν ο συνδετικός του κρίκος με τα άλλα μέλη της ομάδας.

Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται και εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Ήπειρο,  Αίγιο και Λουτράκι καθώς οι πληροφορίες των αστυνομικών, αλλά και οι αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων έδειξαν ότι κάτι κινούνταν στις συγκεκριμένες περιοχές. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την Αστυνομία. 

Ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να αποκαλύψει το παραμικρό στους αστυνομικούς. Οι μικρές σε διάρκεια συζητήσεις που έγιναν αναλώθηκαν σε απλές διαπιστώσεις και θεωρητικές κουβέντες που δεν προσέφεραν κάτι στην έρευνα.

Ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα;

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στη μονοκατοικία όπου κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός αστυνομικοί έχουν εντοπίσει επτά καλάσνικοφ, τσουβάλια με τσιμέντο και άμμο, καθώς και κομμάτι από αντιαρματικό RPG, στοιχεία που ενισχύουν τις εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο καταζητούμενος τρομοκράτης σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο... αγνώριστος Χριστόδουλος Ξηρός, με βαμμένα ξανθά μαλλιά και μούσι, προφανώς για να μην μπορεί να αναγνωριστεί εύκολα, συνελήφθη το μεσημέρι στην Ανάβυσσο, χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση, αν και ήταν οπλισμένος με πιστόλι.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, ο αρχηγός της αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκης, εμφανίστηκε εξαιρετικά φειδωλός για τα στοιχεία της έρευνας, αρκούμενος να πει ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός έφερε πιστόλι χωρίς σειριακό αριθμό με 13 σφαίρες στο γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη, γεγονός που δείχνει ότι ήταν σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για συμπλοκή.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο υπάρχουν πληροφορίες για χτύπημα, το οποίο φέρεται να ετοίμαζε ο Ξηρός, ο κ. Τσακνάκης απέφυγε να απαντήσει, σημειώνοντας ωστόσο ότι “δεν πιστεύουμε ότι ο Ξηρός δεν ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα”.