Αναζητούνται οι παραλήπτες των παράνομων στοιχείων του 35χρονου

Nέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του 35χρονου που υπέκλεψε στοιχεία 9.000.000 πολιτών από το ΚΕΠΥΟ του υπουργείου Οικονομικών. Στο θέμα παρενέβη, με παραίνεση των αστυνομικών Αρχών, η Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ώστε να βοηθήσει στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής, βρίσκονται εταιρίες που "φέρονται να εμπλέκονται σε εμπορία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ευαίσθητων και μη, που έχουν ληφθεί, κατά παράνομο, ενδεχομένως, τρόπο", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο έλεγχος αυτός "απέδωσε ήδη πληθώρα στοιχείων, των οποίων κατέστη δυνατή η εν μέρει επεξεργασία, η οποία και συνεχίζεται, όπως και η αξιολόγησή τους, για την κατάρτιση του τελικού πορίσματος, προς επιβολή διοικητικών ποινών σε βάρος των εμπλεκομένων στη δραστηριότητα αυτή, αλλά και αποδόσεως ποινικών ευθυνών για πράξεις προβλεπόμενες και τιμωρούμενες από τις διατάξεις του άρθρου 22 του ίδιου νόμου και σε βάρος των προσώπων που αναφέρονται στην παρ. 9 της εν λόγω διατάξεως". 

Να υπενθυμιστεί ότι σε βάρος του 35χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Στην κατοχή του υπήρχαν ψηφιακά αρχεία, μεγέθους 320 megabytes, που περιέχουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, ΑΦΜ και αριθμοί κυκλοφορίας οχημάτων.