Και η Μοσάντ στις έρευνες για την επίθεση στην πρεσβεία

Στην Αθήνα προκειμένου να συνδράμει τις ελληνικές αρχές στις έρευνες για την εύρεση των μελών της οργάνωσης "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" που ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση με καλάζνικοφ στην ισραηλινή πρεσβεία, βρίσκεται, σύμφωνα με το "Έθνος" και κλιμάκιο των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, της γνωστής Μοσάντ.

Τα στελέχη της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα δήλωσαν χθες μέσω twitter ότι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. 

Πρόκειται για την πρώτη σοβαρή τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Η προηγούμενη είχε γίνει το 2012 στο Νέο Δελχί και είχε αποδοθεί σε ιρανούς πράκτορες.

Τα μέλη της Οργάνωσης γάζωσαν την πρεσβεία τα ξημερώματα της Παρασκευής με δύο καλάσνικοφ –άδειασαν δύο γεμιστήρες με 30 κάλυκες έκαστος- και εξαφανίστηκαν, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Οι βολίδες κατά της πρεσβείας ταυτοποιήθηκαν με αυτές από τα καλάσνικοφ κατά της κατοικίας του γερμανού πρέσβη. Εν αναμονή της προκήρυξης ανάληψης ευθύνης, οι αστυνομικοί αναλύουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας και άλλων κτιρίων για να δουν τι συνέβη και να σκιαγραφήσουν τη διαδρομή των δραστών.