Αίμα στην Εγνατία: 5 νεκροί και 30 τραυματίες σε καραμπόλα

Πέντε νεκροί και 30 τραυματίες - ανάμεσα τους και δύο μικρά παιδιά- είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη. Στη φοβερή καραμπόλα ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το δυστύχημα συνέβη όταν "φορτηγό αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας και οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Ρουμανίας, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Το τροχαίο δυστύχημα, είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 4 ατόμων και των τραυματισμό άλλων 30 ατόμων (26 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί), εκ των οποίων τα 3 άτομα σοβαρά". Λίγο αργότερα, ο ένας τραυματίες κατέληξε, ανεβάζοντας σε 5 τον αριθμό των νεκρών. 

Ανάμεσα στους βαριά τραυματίες είναι και δύο παιδιά,  ηλικίας 6 μηνών και 1,5 ετών.  Ανάμεσα στα θύματα είναι τρεις Έλληνες - δύο γυναίκες ηλικίας 53 ετών, και ένας άνδρας 42 ετών  - και ένας Βούλγαρος, η ηλικία του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.  

Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτηγό αυτοκίνητο ήταν γεμάτο εμπορεύματα βάρους 19 τόνων.

 

Πρόβλημα στα φρένα επικαλείται ο οδηγός

Από την αστυνομία συνελήφθη ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού - ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια - καθώς και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών  και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Βέροιας.

Κατά την προανάκριση, ο οδηγός υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, είδε και τους δύο σημαιοφόρους, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει».

Στην αστυνομία υποστήριξε πως δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό τού οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος τόνισε πως θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν. Στη συνέχεια, ο κ. Ορφανός επισκέφτηκε το γενικό νοσοκομείο της Βέροιας και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.