Ρούπα, Μαζιώτης δε δέχονταν επισκέψεις στο σπίτι

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει μεταφερθεί το βάρος των ερευνών στην υπόθεση Μαζιώτη.

Οι αστυνομικές Αρχές να αναζητούν γιάφκα και κρησφύγετο, αλλά το διαμέρισμα στο Μαρούσι δεν τους βοήθησε.

Οι περίοικοι, άλλωστε, κάνουν λόγο για ένα λιγομίλητο ζευγάρι που δεν δεχόταν ποτέ επισκέψεις. Μία εκ των μαρτυριών των γειτόνων πάντως, αφορά στο ότι εθεάθη με δύο βαριά σακ-βουαγιάζ όταν έγινε η επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν έχει εντοπιστεί DNA ή αποτύπωμα που θα βοηθούσε στην έκβαση της έρευνας, ωστόσο σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας δεν εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα συνέδραμε.

Όπως εκτιμάται στο σπίτι διέμενε ο Μαζιώτης με τη Ρούπα και το παιδί τους, και δεν διακινδύνευαν στο να δέχονται επισκέψεις άλλων συνεργατών τους ή μελών του "Επαναστατικού Αγώνα" εκεί.

Ωστόσο, κάθε στοιχείο που συλλέγεται από το εν λόγω διαμέρισμα είναι αξιοποιήσημο σύμφωνα με τις Αρχές. Για την ώρα έχουν βρεθεί κάποιες σημειώσεις της Ρούπα, που αφορούν στην καθημερινότητα μιας οικογένειας και όχι σε κάτι που βοηθά την έρευνα.

Οι έρευνες για γιάφκα-κρησφύγετο συνεχίζονται στα Πατήσια, ενώ έχει διευρυνθεί το δίχτυ ερευνών για τους συνεργάτες του Νίκου Μαζιώτη.

Μαζιώτης: Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται

Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 15:00 της Δευτέρας, ο 27ος τακτικός ανακριτής πέρασε την έξοδο του νοσοκομείου κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Για περίπου μια ώρα, βρέθηκε τετ α τετ με τον Νίκο Μαζιώτη στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης, όπου κρατείται καλώντας τον να απολογηθεί για σειρά αδικημάτων που απαγγέλθηκαν σε βάρος του μετά την πρόσφατη σύλληψή του.

Ο Νίκος Μαζιώτης απάντησε στις κατηγορίες με πολιτική δήλωση λέγοντας ότι τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται.

Παλεύουν για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης και άλλοι θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι στη θέση του υποστηρίζοντας ότι συντελείται μια κοινωνική γενοκτονία που είναι μοναδική στην ιστορία της χώρας.

Ο ανακριτής δεν υπέβαλε άλλες ερωτήσεις καθώς ο κατηγορούμενος δήλωσε οτι δεν θα απαντήσει.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Νίκος Μαζιώτης κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο συνήγορός του Σπ. Φυτράκης δήλωσε οτι ο Νίκος Μαζιώτης περιορίστηκε σε μια πολιτική δήλωση και δεν απάντησε σε καμία ερώτηση.

Επισημάνθηκε ακόμα ότι αναμένεται να αποκατασταθεί το ζήτημα των τηλεφωνικών επικοινώνιων του και του προαυλισμού του.

Υπενθυμίζεται ότι επί του παρόντος ο Νίκος Μαζιώτης δεν έχει δικαίωμα προαυλισμού με τους υπόλοιπους κρατούμενους και στο διπλανό κελί ασφαλείας κρατείται ο καταδικασθείς για τη δράση της 17 Νοέμβρη, Σάββας Ξηρός.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις από τη σύλληψη Μαζιώτη