Πρώην επικεφαλής της δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος διακινούσε μετανάστες

Σκοτεινό παρασκήνιο συνοδεύει την εξάρθρωση σπείρας διακίνησης μεταναστών από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο τέως επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και η σύλληψη του 51 ετών αστυνομικού διευθυντή στηρίχθηκαν σε μαρτυρία κρατούμενου των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος ενεργεί ως πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, στη σχηματισθείσα δικογραφία δεν αναφέρεται ότι ο υπόδικος «insider» είχε συλληφθεί τον Γενάρη του 2013 για συμμετοχή σε άλλο κύκλωμα δουλεμπόρων από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, στο τιμόνι της οποίας βρισκόταν, τότε, ο κατηγορούμενος αστυνομικός διευθυντής.

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο διωκόμενος αξιωματικός καταγγέλλει σκευωρία και κατασκευή κατηγορίας σε βάρος του από τον υπόδικο πληροφοριοδότη υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «εν όψει του επικείμενου δικαστηρίου του, εφηύρε τα καταγγελλόμενα αποβλέποντας προφανώς σε ευνοϊκότερη ποινική μεταχείρισή του». Ο 54χρονος «insider» αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης καθώς σε επιχείρηση παράνομης μεταφοράς μεταναστών για την οποία κατηγορείται (Οκτώβριος 2012, Βόλος) πνίγηκαν δύο άτομα.

Στη σπείρα διακίνησης μεταναστών που εξαρθρώθηκε την 1η Ιουλίου κατηγορούνται ότι μετέχουν συνολικά επτά άτομα. Ως αρχηγός του κυκλώματος φέρεται ο 52χρονος συνταξιούχος ναυτικός Λ. Μ., ενώ ως συνεργοί του συνελήφθησαν η σύζυγός του, ένας ακόμα συνταξιούχος ναυτικός, ένας απόστρατος λιμενικός και ένας αρχιφύλακας των ΜΑΤ. Τη δράση του κυκλώματος αποκάλυψε στις διωκτικές αρχές ο 54χρονος πληροφοριοδότης, ο οποίος φέρεται ότι ανήκε σε αντίπαλη - ανταγωνίστρια σπείρα δουλεμπόρων.