Αστυνομικές σχολές: Στην αναμονή χιλιάδες υποψήφιοι

Ακόμα δεν έχει σταλεί η έγκριση για τη διενέργεια του διαγωνισμού, ώστε να υπάρξει προκήρυξη θέσεων

Στην αναμονή βρίσκονται χιλιάδες υποψήφιοι για τις σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, ενώ το αίτημα της Αστυνομίας για την έγκριση του διαγωνισμού στάλθηκε μετά το Πάσχα προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακόμα δεν έχει σταλεί η εγκριτική απόφαση προκειμένου να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη.

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο έτος η προκήρυξη είχε ανακοινωθεί στις 5 Ιουνίου και δινόταν προθεσμία μέχρι και τις 26 Ιουνίου στους ενδιαφερόμενους για να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Φέτος παρατηρείται καθυστέρηση ενώ πήγες από την Αστυνομία μας ανέφεραν ότι τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά καθώς θα πρέπει μέχρι τις 31 Ιουλίου να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες προκαταρκτικές εξετάσεις και να σταλούν τα ονόματα των επιτυχόντων στο Υπουργείο Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και για φέτος δεν προβλεπόταν η εισαγωγή στις σχολές της Αστυνομίας μετά από πιέσεις υποψηφίων και έπειτα από παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας οι σχολές εντάχθηκαν στο μηχανογραφικό του 2013-14. Όσοι πετύχουν θα εισαχθούν το 2015-16 μαζί με τους επιτυχόντες του 2012-2013.

Καλόγηρος Βασίλειος