Στο δόκανο του ΣΔΟΕ η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Στο... δόκανο του ΣΔΟΕ βρίσκεται η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, "προσαύξηση περιουσίας κατά 1.463.000 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η νόμιμη αιτία" φέρεται να διαπιστώθηκε και για την κυρία Αρετή Τσοχατζοπούλου, μετά από έλεγχο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ εντείνονται και αποκαλύπτουν και άλλες υποθέσεις.

Υποθέσεις για τις οποίες επιλήφθηκε επίσης το ΣΔΟΕ:

- Περίπτωση εκτεταμένου "ξεπλύματος χρήματος" από εγκληματική οργάνωση ή από κύκλωμα τοκογλυφίας έχει βρεθεί στο στόχαστρο. Πιο συγκεκριμένα, απλός εργάτης, που εμφανιζόταν ιδιοκτήτης off-shore εταιρείας, η οποία, αντίστοιχα, εμφανιζόταν ιδιοκτήτρια ακινήτων στην Αθήνα και ο οποίος προσαύξησε την περιουσία του κατά 3 εκατ. ευρώ.

- Γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, που είχε γίνει προσφάτως στόχος δικαστικής έρευνας, βρέθηκε με "αδικαιολόγητη αύξηση της περιουσίας του κατά 1.606.000 ευρώ".

- Διαπιστώθηκε προσαύξηση περιουσίας σε συνταξιούχο του ΟΑΕΕ ποσού 4.521.670 ευρώ δεν δικαιολογείτο από τις φορολογικές του δηλώσεις.

- Εντοπίστηκε τεχνική εταιρεία, δεν υπέβαλε δήλωση υπεραξίας μετοχών για το έτος 2013 και δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 5.344.000 ευρώ.

- Στον τομέα της πάταξης του λαθρεμπορίου, το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνα για την εικονική μείωση του κυβισμού των αυτοκινήτων, άνω των 1929 cc, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να αποφύγουν τα τεκμήρια διαβίωσης και τον φόρο πολυτελείας. Εμπλέκονται ιδιωτικά ΚΤΕΟ, Διεκπεραιωτές, συνεργεία, μηχανολόγοι και έμποροι παλαιών αυτοκινήτων. Το ΣΔΟΕ Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου έχει εντοπίσει 36 περιπτώσεις.

Στους ελέγχους του ΣΔΟΕ εντοπίστηκαν, ακόμη, τουλάχιστον 10 περιπτώσεις ιατρών που είχαν συνολικά αδικαιολόγητα εισοδήματα που προσεγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Έχουν ζητηθεί όλοι οι σχετικοί φάκελοι από το Υπουργείο Μεταφορών και την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να γίνει διασταύρωση φακέλου και οχήματος από το ΣΔΟΕ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η όλη έρευνα εποπτεύεται από τον Οικονομικό Εισαγγελέα.