Κόντρα Αστυνομίας-Δικαιοσύνης για τα μάτια του Σακκά

Η Αστυνομία αναζητά πλέον και τον Κώστα Σακκά, ο οποίος παραβίασε τους περιοριστικούς του όρους και δεν προσήλθε στο αστυνομικό Τμήμα, ως όφειλε, για να επικυρώσει την παρουσία του.

Η νέα περίπτωση διαφυγής κατηγορούμενου για τρομοκρατία δείχνει να "παγώνει" περαιτέρω το κλίμα και να οξύνει την αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Δημόσιας Τάξης και υπουργείου Δικαιοσύνης, οι αρμόδιοι υπουργοί των οποίων είχαν ανταλλάξει μομφές κατά το προηγούμενο διάστημα με την απόδραση Ξηρού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου παραδέχτηκε την Τρίτη ότι η Δικαιοσύνη "έκανε λάθος στις περιπτώσεις κατηγορούμενων για τρομοκρατία, όπως Μαζιώτη, Ξηρό και Σακκά".

Για πολλούς αξιωματικούς στην ΕΛ.ΑΣ, η φράση του Σακκά μετά το πρόσφατο δικαστήριο, όπου αποφυλακίστηκε, ότι "δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στον Κορυδαλλό" θα έπρεπε να είχε προβληματίσει τη Δικαιοσύνη.

Πλέον, η Αστυνομία φέρεται να πονοκεφαλιάζει για να τον εντοπίσει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κορυφαίοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν δυσαρέσκεια για το χειρισμό της Δικαιοσύνης στο συγκεκριμένο θέμα.