Δικογραφία για τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στο Φάληρο

Στο σχηματισμό δικογραφίας προχώρησε ο αρμόδιος εισαγγελέας, σε βάρος τριών ατόμων, τα οποία φέρονται να πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ τον περασμένο Δεκέμβριο κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο Φάληρο.

Η δικογραφία αφορά σε έναν 23χρονο, έναν 24χρονο και έναν 60χρονο, ο οποίος συνελήφθη την 1η Φεβρουαρίου, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του Ανακριτικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Θυμίζουμε ότι τρεις άνδρες διέρρηξαν σπίτι στον Πειραιά το Δεκέμβριο, αφαιρώντας κοσμήματα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι εντόπισαν ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο έξω από το σπίτι. Στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν ένα άτομο, ενώ ο συλληφθείς ήταν έξω από το Ι.Χ. και επιτηρούσε το χώρο.

Όταν ο 60χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών μπήκε στο αυτοκίνητο, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε με επικίνδυνους ελιγμούς να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη το αυτοκίνητο εγκλωβίσθηκε και ακινητοποιήθηκε. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο οδηγός έκανε όπισθεν και αναπτύσσοντας ταχύτητα εμβόλισε μία υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο συνοδηγός του οχήματος, που είχε μεταφερθεί στο πίσω κάθισμα, σημάδεψε με πιστόλι τον ένα αστυνομικό, ο οποίος άνοιξε πυρ χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Στη συνέχεια οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Λίγο αργότερα, το αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Νέου Φαλήρου. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.