“Αποκρυπτογραφείται” το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού

Ειδικούς έχει επιστρατεύσει η Αντιτρομοκρατική για να ανακαλύψει το μέρος όπου γυρίστηκε το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η προσπάθεια γίνεται για να βρεθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του Ξηρού στο διαδίκτυο, όπου έκανε την εμφάνισή του με το ανέβασμα της επιστολής του, καθώς και του οπτικοακουστικού ντοκουμέντο.

Όπως είχε γίνει γνωστό, η πρώτη προσπάθεια να βρεθούν τα ίχνη απέβη άκαρπη την Τρίτη, ωστόσο χάκερς αποκαλύπτουν στην εφημερίδα "Έθνος" ότι έπειτα από την επεξεργασία του ψηφιακού υλικού κατάφεραν να προχωρήσουν στην αποκωδικοποίηση ψηφιακών αρχείων.

Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις, φέρονται να κατάφεραν να "σπάσουν" τα αρχεία από το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού και παρουσιάζουν στην εφημερίδα δύο πολύ σημαντικές πληροφορίες που αποκαλύπτουν το σχέδιο του 55χρονου δραπέτη, το οποίο, μάλιστα, χαρακτηρίζουν "καλά προετοιμασμένο".

Όπως προκύπτει από τα ίχνη του αρχείου τύπου .pdf όπου είχε γραφτεί η προκήρυξη του Ξηρού, είχε τροποποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 12:51:54 μ.μ., γεγονός που οι χάκερ ερμηνεύουν με δύο τρόπους:

- Ο πρώτος είναι ότι το μανιφέστο του Ξηρού υπήρχε στον διακομιστή (server) της αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας από τη συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία. Εστάλη δηλαδή την Πέμπτη στην ιστοσελίδα και δε δημοσιεύθηκε μέχρι την Δευτέρα.

- Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι ο Ξηρός έγραψε το κείμενο το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ωστόσο το μόνο που προδίδεται στον υπολογιστή όπου δακτυλογραφήθηκε η προκήρυξη, είναι ότι ο Ξηρός είχε μηδενίσει την ημερομηνία του κομπιούτερ, αναγράφοντας Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1900.