Γρίφος η ημερομηνία έκδοσης Φιλιππίδη στην Ελλάδα

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες φαίνεται να εξελίσσεται η έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη από την Τουρκία - όπου βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Μαλτεπέ της Κωνσταντινούπολης -, στη χώρα μας.

Η διαδικασία φαίνεται να έχει παγώσει από την πλευρά των τουρκικών αρχών, καθώς η ελληνική πλευρά έσπευσε άμεσα να υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι το πρωί της Δευτέρας όλα τα έγγραφα, που αφορούν στην υπόθεση, μεταφράστηκαν στην τουρκική γλώσσα, και το μεσημέρι δόθηκαν στον υπουργό Δικαιοσύνης για έλεγχο, ενώ εστάλησαν την Τρίτη στη γείτονα προς εξέταση.

Αυτή τη στιγμή, όλα εξαρτώνται από τις κινήσεις του Τούρκου εισαγγελέα, από τις οποίες και θα κριθεί το πότε θα εκδοθεί τελικά στην Ελλάδα ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Θεωρητικά, η έκδοση μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και 40 μέρες, παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά - λανθασμένα - εκτιμούσε ότι, λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης, η μεταγωγή του Άγγελου Φιλιππίδη θα γινόταν εντός της εβδομάδας.

Για όσο διάστημα κρατήσει η διαδικασία αυτή, ο Φιλιππίδης θα συνεχίσει να κρατείται στις φυλακές Μαλτεπέ της Κωνσταντινούπολης.