Δεν είχαν εργαστεί ποτέ στον Καραμολέγκο οι απαγωγείς του

Συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε να δώσει το πρωί της Πέμπτης στην ΕΛ.ΑΣ. ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος.

O ιδιοκτήτης της ομώνυμης αρτοβιομηχανίας είχε πέσει το βράδυ της Τρίτης θύμα απαγωγής και η περιπέτειά ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, με την απελευθέρωσή του και τη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος επιχειρηματίας διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο της Πέμπτης, ότι κάποιοι από τους απαγωγείς είχαν εργαστεί στην εταιρεία του.

Ο Μανώλης Καραμολέγκος είχε απαχθεί ύστερα από ενέδρα που του έστησε συμμορία το βράδυ της Τρίτης.

Με ψυχραιμία, παρά τις συνθήκες ομηρείας στις οποίες έζησε επί περίπου δεκαπέντε ώρες, ο αρτοβιομήχανος κατάφερε να πείσει τον απαγωγέα που είχε μείνει για να τον φρουρεί σε αγροικία στον Κουβαρά, ότι ήταν καλύτερο για εκείνον, δηλαδή για τον κακοποιό, να τον αφήσει ελεύθερο.

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον επιχειρηματία να έχει αναγνωρίσει στα πρόσωπα των απαγωγέων του άτομα που είχαν εργαστεί στο παρελθόν στην εταιρεία του, κάτι που ο ίδιος διέψευσε την Πέμπτη στη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στους Αστυνομικούς για τις συνθήκες της απαγωγής και ομηρείας του.

Ανακοίνωση για την περιπέτεια της απαγωγής του εξέδωσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση Καραμολέγκου:

"Έζησα μια περιπέτεια, μια δύσκολη στιγμή, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους εργαζόμενους της εταιρείας , οι οποίοι πέρασαν στιγμές αγωνίας και βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό μου.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Ελληνική Αστυνομία και τα στελέχη της για τη συστηματική δουλειά, την ανθρωπιά και τον επαγγελματισμό τους. Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες και έχω εμπιστοσύνη ότι σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση.

Τέλος, θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά , δημοσιεύματα που εμφανίζουν σύνδεση των δραστών με εργαζόμενους ή πρώην εργαζόμενους της εταιρείας.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είχαν εργαστεί ποτέ και ουδεμία σχέση είχαν ή έχουν με την εταιρεία μας".

 

Ανθρωποκυνηγητό για τους υπόλοιπους απαγωγείς

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο δράστες - Μολδαβοί στην εθνικότητα. Ο ένας από αυτούς, που παραδόθηκε μετά από την προτροπή του επιχειρηματία, ανέλαβε συνολικά την ευθύνη για την επιχείρηση και αρνήθηκε να κατόνομάσει τους συνεργούς του. Πάντως η αστυνομία αμφιβάλλει για τον ισχυρισμό του ότι είναι ο εγκέφαλος της απαγωγής και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκομένων.